PM MONTE CARLOS ⟩ Loebi matemaatikaõpetajast kaardilugeja: koolis vist ei teatagi, millega siin tegelen

Karl Mihkel Eller
Copy
Isabelle Galmiche (vasakul) ja Sébastien Loeb võidukalt Monte Carlo ralli viimase katse finišis.
Isabelle Galmiche (vasakul) ja Sébastien Loeb võidukalt Monte Carlo ralli viimase katse finišis. Foto: @World/M-Sport

Sébastien Loebist (Ford) sai Monte Carlo ralli võitjana läbiaegade vanim MM-sarja etapivõidu teeninud sõitja. Ustava kaardilugeja Daniel Elena asemel istus aga prantslase paremal käel Isabelle Galmiche, kes igapäevaelus on tavaline kooliõpetaja. Intervjuus Postimehele ütles ta, et paljud tema koolis ilmselt ei teadnudki, millega ta nädalavahetusel tegeleb.

Loebi ja Galmiche’i rallivõit rippus kuni viimase kilomeetrini juuksekarva otsas, kuid lõpuks kuulus esikohta 10,5 sekundilise edumaaga Sébastien Ogier ees neile. «Ma arvan, et see mis minuga täna juhtus oli fantastiline. See on minu elu parim päev. Osalesin Sébastieniga esimest korda rallil, esimest korda Rally1-autoga ja esikoht Monte Carlos... Olen lihtsalt nii õnnelik,» rääkis Galmiche Postimehele.

Galmichest sai esimene naine, kes võitnud MM-sarja etapi pärast kaasmaalannat Fabrizia Ponsi, kes oli 1997. aasta Monte Carlo rallil kaardilugeja esikoha saanud itaallasele Piero Liattile.

Isabelle Galmiche.
Isabelle Galmiche. Foto: @World/M-Sport

50-aastane Galmiche on elukutselt matemaatikaõpetaja ning kuigi homme ta veel kooli minema ei pea, siis teisipäeval läheb ta klassiruumi juba kui ralli MM-sarja liider. «Koolis vist tõesti keegi ei teadnudki, millega ma siin tegelen ja et osalen sellise tasemega spordiüritusel.»

Galmiche arvas, et ilmselt tuleb paljudele üllatusena, et ta figureerib esmaspäeval ajalehtede esikülgedel. «Kui lähen teisipäeval tagasi klassi, siis ilmselt vaadatakse mulle alt üles ja öeldakse iga asja peale: oui, madame,» viskas ta veidi nalja.

Kuigi Loebi järgmine MM-start pole veel teada, siis kas võime Galmiche’i üheksakordse maailmameistri kõrval veel sõitmas näha? «Ma arvan, et mina oleksin siis ikkagi kaardilugeja, aga eks ma küsin tema käest. Aga ma arvan küll, et ta valiks minu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles