Laskesuusatamise MM-hõbe jätab vaktsineerimiskohustuse tõttu olümpiamängudele sõitmata (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Klemen Bauer.
Klemen Bauer. Foto: CHRISTIAN BRUNA/Scanpix

Sloveenia laskesuusataja Klemen Bauer jätab Pekingi olümpiamängudele sõitmata, kuna tal pole soovi koroonaviiruse vastu vaktsineerida.

«Elus tuleb langetada erinevaid otsuseid – osa kergemaid, osa keerulisemaid. Viimane neist oli minu elu kõige raskem. Teha otsus, mis keelab sul armastatud valdkonnaga tegeleda, pole just liiga kerge,» sõnas Bauer sotsiaalmeedias.

«Olen sportlasena võistelnud kõige kõrgemal tasemel juba mitmeid aastaid. Mul on enda keha ees väga suur austus ja pole kunagi võtnud midagi enesestmõistetavana. Seega olen alati jälginud enda keha käitumist treeningutel, võistlustel ja stressirohketes olukordades. Sestap julgen enesekindlalt öelda, et usaldan enda immuunsüsteemi praeguses olukorras ja ma pole valmis end vaktsineerima.»

36-aastane Bauer jääb nõnda Pekingisse sõitvast lennukist maha. Temast oleks saanud viiekordne olümpialane. Ta on varem käinud nii Torino, Vancouveri, Sotši kui ka Pyeongchangi olümpiamängudel. Karjääri tipphetkeks on tal jäänud 2012. aasta, kui ta võitis segateatesõidus MM-hõbeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles