PM MONTE CARLOS ⟩ Palatis isale peale käimine muutis rallisõitja elu: tipptasemel rattaspordist sai WRC-tippu pürgimine

Karl Mihkel Eller
Copy
Erik Cais.
Erik Cais. Foto: @erikcaisrally/Instagram

Monte Carlo rallil sai WRC2 arvestuses teise koha võib-olla paljude jaoks üllatusmees, Tšehhist pärit 22-aastane Erik Cais. Ta on alles rallikarjääri alguses, kuid endine maastikurattur vaatab vilksamisi kaugemasse tulevikku ning loodab, et suudab Tšehhi taas WRC kaardile tuua.

Noorena tipptasemel rattaspordiga tegelenud Cais sattus ralliauto rooli huvitaval moel. Tšehh osales aastatel 2016-17 maastikuratta MK-sarjas, kuid enne tiitlivõistlusi sai ta treeningul raske vigastuse – tema rangluu purunes neljast kohast. Pärast operatsiooni haiglavoodis lebades pihtis Erik isale Miroslavile, kes kuulus aastatel 1997-2008 Tšehhi ralliparemikku, et tahaks tegelikult tegeleda hoopis rallispordiga. Mõeldud tehtud ja 2018. aastal osaleski ta oma esimese sportrallil.

«Jah, see vastab tõele, et käisin isale juba haiglapalatis peale, et aitab rattasõidust, tahan rallit sõita. Kuna see kõik toimus haiglas ja pärast operatsiooni, siis ta oli nõus. Ta lubas mind toetada ja siin ma nüüd olen,» selgitas Cais, kelle isa sõitis Monte Carlos tema esiautos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles