Veerandfinaali murdnud Kanepi tõusis eksklusiivsesse seltskonda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: AARON FRANCIS

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandas ringis maailma teise reketi Arina Sabalenka alistanud ning nõnda aasta esimesel suure slämmi turniiril kaheksa parema sekka edenenud Kaia Kanepi tõusis ühes võiduga ka väga eksklusiivsesse seltskonda. 

Nimelt sai maailma edetabelis 115. real asuvast Kanepist sel sajandil alles viies väljaspool esisada paiknenud valgepallur, kes maakera kuklapoolel veerandfinaali jõudnud. 

Varasemalt olid sama tembuga hakkama saanud Martina Hingis (2006), Jelena Dokic (2009), Justine Henin (2010) ja Shuai Zheng (2016).  

Kui Hingis, Dokic ja Zheng piirdusidki toona veerandfinaaliga, siis Heninil õnnestus 2010. aastal koguni finaali välja purjetada. Seal tuli belglannal tunnistada siiski toonase maailma esireketi Serena Williamsi 6:4, 3:6, 6:2 paremust. 

Olgu nooremate tennisesõprade tarbeks siiski ära märgitud, et Henini enda näol on tegemist samuti endise maailma esireketiga, kelle auhinnakapist võib leida koguni seitse suure slämmi tiitlit. 

2008. aastal otsustas ta aga tippspordiga lõpparve teha, kuid naasis kaks aastat hiljem ikkagi tenniseväljakutele. Sellest ka tema toonane madal edetabelikoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles