Kanepi pistis maakera kuklapoolelt taskusse suure auhinnaraha ning tõuseb edetabelis üle poolesaja koha (7)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: DEAN LEWINS

Austraalia lahtistel veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi teenis aasta esimeselt suure slämmi turniirilt kamaluga edetabelipunkte ja auhinnaraha. 

Esmalt punktidest. Aasta esimese suure slämmi turniiri eel oli Kanepi kontol 673 punkti, millega ta hoidis maailma edetabelis 115. kohta. Austraalia lahtistel veerandfinaali jõudmisega kindlustas ta 430 lisasilma, millega kerkib uues WTA edetabelis 52 koha võrra 63. redelipulgale. 

Rohelisel Mandril kaheksa parema sekka edenenud naistele on ette nähtud vähemalt 538 500 Austraaalia dollari suurune tšekk. Meie valuutasse ümber arvutatuna teeb see 339 280 eurot.

Kui sellele lisada ka aasta alguses Melbourne'is toimunud Summer Seti avaringi võiduga kaasnenud auhinnaraha (3252 eurot), on Kanepi ainuüksi jaanuariga teeninud 342 000 eurot.

See summa muutub veelgi muljetavaldavamaks, kui kõrvutada seda haapsalanna senise karjääri edukaima hooajaga – 2013. aastal teenis Kanepi 646 991 eurot auhinnaraha.

Eestlanna kogu karjääri teenistusleht jääb 7,3 miljoni euro kanti. Tõsi, sellest summast tuleb maha arvestada ka maksud, mis on riigiti erinevad.

Kanepi ühe turniiri rekordteenistus pärineb 2017. aasta US Openilt, kui ta teenis samuti veerandfinaali pääsemise eest 470 000 USA dollarit ehk 416 000 eurot.

Esialgu oli artiklis auhinnaraha eurodesse teisendades Austraalia dollarite asemel kasutatud USA dollareid. Vabandame eksimuse pärast.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles