Kogemata pilvedesse viidud Kanepi järgmine vastane toodi valusalt maa peale (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: Dean Lewins/epa/SCANPIX

Kaia Kanepi (WTA 115.) läheb Austraalia lahtiste veerandfinaalis vastamisi maailma üheksanda reketi Iga Swiatekiga, kes on ühe näitaja poolest praegu naiste tennisemaailma kuumim nimi. 

Nimelt on 2020. aasta Prantsusmaa lahtiste tšempion jõudnud kaheksal järjestikusel suure slämmi turniiril jõudnud alati vähemalt kolmandasse ringi või tennisekeeli – turniiri teise nädalasse. 

Sellise fakti lõi poolatari jaoks Austraalias letti üks ajakirjanik, kes oli oma väljaütlemises paraku veidi ebatäpne, mistõttu rullus Swiateki ja žurnalisti vahel lahti alljärgnev diagloog. 

Ajakirjanik: «See, et sa oled slämmiturniiridel jõudnud järjest alati teise nädalasse, on naiste tennise kõige pikem seeria. Mis on su edu võti?»

Swiatek: «Päriselt? Te teete nalja või? Vau! Ma tahan alati parimaid tulemusi teha või seeriaid püstitada, mida keegi teine saaks siis jahtida. Olen selle üle õnnelik, aga... oot, kas mul on see juba käes või?»

Ajakirjanik: «Ma pean silmas aktiivseid mängijaid, mitte läbi ajaloo.»

Swiatek: «Ahh, okei, seda ma arvasingi...»

Ajakirjanik: «Jaa, palun vabandust. Aga aktiivsetest mängijatest...»

Swiatek: «Ah (rehmas käega – toim.), siis mul pole vahet.»

Ajakirjanik: «Aga sa saad siiski ülejäänud enam kui 200 mängijale otsa vaadata ja öelda, et sa oled teinud midagi, mida nemad hetkel ei suuda.»

Swiatek: «Mina jõudsin juba eufooriasse minna, aga siis mõistsin, et see ei saa olla võimalik, sest meil on ju suur kolmik (ilmselt Roger Federer, Novak Djokovic ja Rafael Nadal – toim.). Loll mina. Aga ma olen sellegi seeria üle uhke. Eelmisel aastal oli minu suurim eesmärk olla järjepidev ja nüüd üritan sellele erinevaid eesmärke peale ehitada. Aga seda, mis on mu edu võti, ma ei tea.

Olen suurteks slämmideks alati valmis. Ma tean, et peaksin kõiki matše võtma võrdselt, aga slämmidel on millegipärast teistsugune atmosfäär ja teistsugune tunne. Lisaks tulevad siinsed lisapuhkepäevad mulle kasuks, kuna saan siis veidi tšillida ja ennast matšide vahel laadida.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles