Ralliajakirjanik: M-Spordi talent on endale auku kaevamas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Liiga palju pilte Adrien Fourmaux'st Monte Carlos ei tehtud, kuivõrd ta läbis ainult kaks katset.
Liiga palju pilte Adrien Fourmaux'st Monte Carlos ei tehtud, kuivõrd ta läbis ainult kaks katset. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

M-Sport Fordi rallitiim tõestas tänavuse hooaja esimese etapiga, et nad on suures mängus tagasi. Sebastien Loeb tõusis poodiumi esimesele ja Craig Breen kolmandale astmele. Gus Greensmith teenis karjääri esimese katsevõidu ning ka Adrien Fourmaux hoidis kahe katse järel igati soliidset neljandat kohta, kuni...

Kuni ta salakavalatel Monte Carlo mägiteedel – kus prantslane, veidi irooniliselt, rallit sõitma õppis – olukorda valesti hindas, kiires vasakkurvis masina üle kontrolli kaotas, vastu mäeseina põrutas ning seejärel juba masinaga saltosid tehes kaldast alla lendas. 

Nagu allolevast videost nähtub, pole viimane lause sealjuures isegi ilukirjanduslik liialdus:

Ralliportaali DirtFishi ajakirjanik Luke Barry kiitis prantslast samuti kahel esimesel katsel näidatud kiiruse eest, kuid jõudis seejärel kärmelt õnnetuseni, mis jäi ikkagi Fourmaux' Montet iseloomustama.

«Tema kiirus [kolmanda katse] Roure – Beuili avasplitis jäi kahtlemata meile silma, kuid selle märkamine töötas kui kommentaatorite needus, kui Fourmaux minut hiljem oma lemmikrallil kaldast alla veeres,» kirjutab ta.

«Veelgi murettekitavam on aga see, et see on tema jaoks juba kolmandas järjestikune õnnetus. Hispaanias sai talle saatuslikuks väike eksimus, kui ta kitsal rajaosal autoga piiret riivas, kuid Montes tegi ta praktiliselt analoogse vea. Sõitis vastu mäeseina ja paiskus seejärel teisele poole teed,» jätkas Barry. 

«Me kõik oleme Fourmaux' potentsiaaliga kursis, kuid praegusel hetkel kaevab ta lihtsalt endale auku. Ajastus ei saaks sealjuures olla hullem, kuivõrd tema tiimikaaslane Greensmith on just ennast kokku võtmas ning Puma kiirus on nõnda hea. M-Sport võiks vabalt tänavu võita mõlemad tiitlid, kuid sellisel juhul ei saa nad liiga palju sääraseid õnnetusi endale lubada,» lõpetas kirjatsura.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles