Breen täitis Wilsoni antud range ülesande

Karl-Joosep Küngas
Copy
Craig Breen ja Paul Nagel kolmanda koha karikatega.
Craig Breen ja Paul Nagel kolmanda koha karikatega. Foto: VALERY HACHE/Scanpix

Autoralli MM-sarjas esimest korda karjääris täishooaega sõitev Craig Breen osales Monte Carlo rallil väga suure surve all. Meeskond tegi talle väga hästi selgeks, et tal tuleb korralike punktidega finišisse jõuda.

Monte Carlos jõudiski Breen, kes on de facto M-Spordi esisõitja tänavusel hooajal, kolmandal kohal finišisse. Ta kaotas võitnud meeskonnakaaslasele Sebastien Loebile poolteist minutit, ent suutis neljandal kohal olnud Kalle Rovanperät kindlalt edestada.

Tegelikult polnud Breenil nõnda lihtne nädalavahetus. Ta heitles kõvasti neljanda koha eest Thierry Neuville'i, Ott Tänaku ja Gus Greensmithiga. Lõpuks tekkisid teistel probleemind ning kolmandal kohal sõitnud Elfyn Evans jäi teepervele.

M-Spordi tegevdirektor Malcolm Wilson oli väga rahul, et Breeni kindel tegutsemine lõpuks poodiumi tõi. «Craig tegi täpselt seda, mida temalt nõuti. Ta on meie meeskonna liider ja tegin talle selgeks, et vajame temalt häid punkte. Poodiumikoht on lihtsalt unelm, eriti olukorras, kus Sebastienid (Monte Carlos esimesed kaks kohta hõivanud Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier - toim.) MM-sarja täielikult kaasa ei sõida,» lausus Wilson ralliportaalile Dirtfish.

Hooaja teisele osavõistlusele läheb MM-sarja üldliidrina küll Loeb, ent prantslane Rootsis kindlasti ei stardi. Nõnda on Rootsis startivatest sõitjatest enim punkte kogunud Rovanperä, kel tänu Monte Carlo punktikatse võidule on kirjas 17 silma. Breen hoiab 15 punktiga neljandat positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles