Kalev/Cramo palkas NBAsse draftitud mängija

Postimees Sport
Copy
Isaiah Cousins.
Isaiah Cousins. Foto: Kalev/Cramo/Facebook

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond toob hiljuti lahkunud JeQuan Lewise asemele tagaliini 27-aastase ja 193 sentimeetri pikkuse Isaiah Cousinsi.

Mõlemal tagaliini positsioonil mängiv Cousins esindas aastatel 2012–16 Oklahoma ülikooli ning oli neljast hooajast kolmel ka kolledžitiimi põhikoosseisu mees, kirjutab Kalev/Cramo kodulehel.

Kolm esimest hooaega pigem number kahe peal mänginud Cousins liigutati oma viimaseks kolledžiaastaks mängujuhi positsioonile ja koos hilisema NBA mängumehe Buddy Hieldi abiga jõudis Oklahoma NCAA finaalturniiril nelja hulka.

Suuresti tänu sellele ülikoolikarjääri lõppakordile valis 2016. aastal Sacramento Kings Cousinsi NBA draft'is 59. ehk eelviimase valikuna. Cousins on tollest draft'ist üks mängija viiest, kes pole seni veel ametlikus matšis NBA mängus osalenud, kuigi hooajaeelseid kontrollkohtumisi on ta mänginud nii Kingsi kui hiljem ka Utah Jazzi särgis.

Esimesed kolm profihooaega püüdis Cousins ikkagi NBA unistust ellu viia, kui pallis G-liiga tiimides Stockton Kings ja Salt Lake City Stars. Teise hooaja lõpus sai ta aga esimese maitse suhu Euroopa korvpallist, kui esindas kuues mängus Prantsusmaa meeskonda Cholet.

Hooajal 2019/20 esindas ta Iisraeli klubi Jerusalemi Hapoeli, kuid lahkus sealt jaanuaris Kreeka kõrgliigasse Peristeri meeskonda. Kummaski tiimis ta koroonaviiruse tõttu enneaegselt lõpetatud hooajal põhitegijate hulka ei tõusnud.

Eelmisel hooajal läks Cousinsil oluliselt paremini, kui ta kogus Iisraeli kõrgliigatiimis Gilboa Galil keskmiselt 22,8 minutit, 10,9 punkti, 2,7 lauapalli ja 2,2 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles