ÜLEVAADE ⟩ Kaia Kanepi seitse suure slämmi turniiri veerandfinaali

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi on karjääri jooksul mänginud seitsme suure slämmi turniiri veerandfinaalis.
Kaia Kanepi on karjääri jooksul mänginud seitsme suure slämmi turniiri veerandfinaalis. Foto: Bai Xuefei/ZUMA Press/SCANPIX

Austraalia lahtistel kaheksa parema hulka jõudnud Kaia Kanepi on karjääri jooksul jõudnud kõigil neljal suure slämmi turniiril veerandfinaali. Postimees sukeldus ajalooannaalidesse, et meenutada Kanepi legendaarseid lahinguid veerandfinaalides.

Kui Kanepi 2008. aastal esimest korda Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel kaheksa parema sekka jõudis, sõnas ta, et on oma võidu üle väga uhke ning avaldas lootust, et see ei jää tema laeks.

«Mina ja mu treenerid oleme alati uskunud, et olen võimeline nii kõrgel tasemel mängima ja ka tippmängijaid alistama,» lausus Kanepi 12 aastat tagasi, kui oli Petra Kvitova alistamisega jõudnud esimest korda karjääris suure slämmi turniiril veerandfinaali.

«Olen väga kõvasti tööd teinud ja teadsin, et ükskord peab ka läbimurre tulema. Veerandfinaal ei pea tingimata mu lagi olema, võiksin ennast ka poolfinaali või finaali realiseerida,» lisas ta toona.

Paraku pole haapsallanna siiani järgmist sammu teha suutnud, vaid on alati jäänud pidama veerandfinaalis: US Openil (2010, 2017), Prantsusmaa lahtistel (2008, 2012), Wimbledonis (2010, 2013) ja Austraalia lahtistel (2022).

Omal ajal oli Kanepi siiski esimene Balti riikidest pärit naistennisist, kes jõudnud suurel slämmil kaheksa parima hulka. Paraku on selles arvestuses lõunanaabrid meist pika puuga mööda läinud: 2017. aastal suutis Jelena Ostapenko Roland Garros’i väljakutel koguni triumfeerida, 2018. aastal jõudis Anastasija Sevastova US Openil poolfinaali. 

Muide, võrdluses lõunanaabritega jääme kaotajateks ka meeste arvestuses, sest kui meil on ette näidata Toomas Leiuse 1965. aasta veerandfinaalikoht Prantsusmaa lahtistelt, siis Ernests Gulbis jõudis 2014. aastal Pariisisi koguni poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles