F1s miljonäriks saanud Bottas: ma ei pea enam kunagi enda kontojääki jälgima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Toto Wolff (vasakul) ja Valtteri Bottas.
Toto Wolff (vasakul) ja Valtteri Bottas. Foto: HOCH ZWEI/imago images / HochZwei/Scanpix

Soome vormeliäss Valtteri Bottas on mitmeid aastaid F1s võitude eest heidelnud. Mercedese võistkonnas kihutamine tõi soomlasele sisse ka kena kopika, millega ta end elu lõpuni ära kindlustas.

Bottas osales kodumaal Supla taskuhäälingus, kus räägiti edukusest ja rahast. Alates 2013. aastast F1s kihutanud soomlane ei hakanud varjama, et kuninglikus vormelisarjas kihutamine tegi temast miljonäri. Tema senise karjääri tipphetkeks oli mõistagi aastad 2017–2021, mil ta Mercedese võistkonnas kihutas. Tänavusest hooajast esindab Bottas Alfa Romeo meeskonda.

«Mõnikord ma isegi piilun pangakontole, et jälgida, mis seis seal täpsemalt on. Ühel hetkel lihtsalt sain aru, et tegelikult pole seda tarvis teha. Olen jõudnud sellisesse punkti, kus rahaprobleeme enam ei tohiks tekkida,» lausus Bottas.

Bottase palk on viimasel viiel aastal olnud ca kaheksa miljonit eurot hooaja kohta. Lisaks põhipalgale lisanduvad kõigele erinevad boonused ning ühest magusast summast jäi Bottas tänavu ilma. See puudutas Lewis Hamiltoni meistritiitlit, mille Max Verstappen hooaja viimasel võidusõidul briti eest napsas.

«See on täiesti õige. Hooaja viimane võistlus oli pöörane ja jäin tõesti seetõttu ühest boonusest ilma. Meil on lepingutes kindlad eesmärgid, mida tuleb hooaja jooksul täita. Mõni võib sisse tuua koguni miljoneid eurosid,» tõdes Bottas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles