Itaalias hooaja ja karjääri punktirekordi purustanud Vene – Jurkatamm aitasid koduklubid mesimagusate võitudeni

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Vastasel ei jäänud muud üle kui Mikk Jurkatamm (sinises) veaga maha võtta.
Vastasel ei jäänud muud üle kui Mikk Jurkatamm (sinises) veaga maha võtta. Foto: Treviso Basket/Facebook

Itaalia korvpalli kõrgliigas lehvis eile uhkelt Eesti lipp, sest kõik kolm meie koondislast: Siim-Sander Vene (Varese), Mikk Jurkatamm (Treviso) ja Kaspar Treier (Sassari Dinamo) tundsid võidurõõmu. Neist kaks esimest olid ka väga tähtsas rollis.

Varese päästeoperatsioon liigasse püsimajäämiseks sai positiivse jätku – kodusaalis alistati 90:89 Trentino. Kogu hooaja kuuest võidust pooled on Vene koduklubi teeninud viimase kahe nädala jooksul, mil pole kaotatud ainsatki matši. 

Pärast seda, kui meie mees tiimiga jaanuari alguses paariaastase pausi järel taasliitus, on võidetud neljast mängust kolm. Eilses lahingus püstitas Vene oma hooaja punktirekordi, kogudes 29 minutiga 12 punkti (kolmesed 6/4, kahesed 6/0). Lisaks läks kirja 8 lauapalli. Tähtsas rollis on ta olnud ka eelnevates lahingutes. 

Samuti alles loetud nädalad tagasi TalTechist saapamaale siirdunud Jurkatamm tegi oma Itaalia karjääri parima partii. Hea käega tagamees müttas lisaajal 108:105 Pesaro üle lõppenud võiduga kohtumises 34 minutit ja viskas 11 silma (kolmesed 6/1, kahesed 2/2, vabavisked 4/4). Treviso eest käis ta koduliigas platsil alles teist korda, mistõttu lõi ta eelmise punktirekordi – 2 – kuhjaga üle. 

Trevisol oli probleeme rividega, peatreener Massimiliano Menetti kasutas vaid kuut-seitset mängijat. Jurkatamm kasutas avanenud võimaluse väga hästi ära. 

Sassari pani koduplatsil kindlalt 102:75 paika Brindisi, ent Treieri panus oli väike. Meie mees piirdus 2 minuti ja 2 punktiga (vabavisked 1/1). Samas jäi tema platsil olles tiim 3 silmaga plussi. 

Kui Varese (6 võitu/11 kaotust) võitleb liigasse püsimajäämise eest, siis Sassari (8/9) ja Treviso (7/8) mõtlevad play-off'ist. Tõsi, tabeliseis on väga tihe ja võimalusi tõusmiseks või langemiseks jagub. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Saksamaa korvpalli kõrgliigas katsusid Janari Jõesaari ja Bayreuth rammu Euroliigas play-off'i koha eest võitlevad München Bayerniga. Suurem ja nimekam võttis koduplatsil oma 83:60. 

Harjumuspäraselt algviisikus alustanud Jõesaarel polnud hea päev. Ta teenis 31 sekundit üle 18 minuti, viskas 2 punkti (kolmesed 1/0, vabavisked 2/2) ja noppis 2 lauapalli. 

Laupäeval ootab Saksamaal ees eestlaste duell. Bayreuth võõrustab kell 19 Maik-Kalevi Kotsari leivaisa Hamburg Towersit. Nagu ikka, näitab Postimees ka seda kohtumist otseülekandes. 

Liigatabelis on Hamburg 9., Bayreuth 10. kohal. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles