Koondise eelmise mängu suurim korvikütt jääb mitmeks nädalaks palliväljakutelt eemale

Ville Arike
, reporter
Copy
Mikk Jurkatamm (vasakul) oli mängus Iisraeliga Eesti suurim korvikütt.
Mikk Jurkatamm (vasakul) oli mängus Iisraeliga Eesti suurim korvikütt. Foto: Raul Mee

Nädala pärast koguneb Eesti korvpallikoondis, et pidada 2023. aasta MM-valiksarja kaks järgmist mängu, mõlemas kohtutakse Poolaga. Kindel on see, et vigastuse tõttu peab eemale jääma eelmises aknas end heast küljest näidanud Mikk Jurkatamm.

Jurkatamm alustas hooaega TalTechis, kuid siirdus jaanuari esimesel poolel Itaalia kõrgliigameeskonda Trevisosse. Seal pääses ta kohe ka rotatsiooni ning kuu lõpus viskas lisaajale läinud võidumängus Pesaroga 34 minutiga 11 punkti.

Mõni päev hiljem väänas Jurkatamm aga Meistrite liiga mängus Istanbuli Darüssafakaga valusalt põlve ja pidi väljakult lahkuma. Kui esialgu võis karta hullemat, siis diagnoosiks oli siiski lihaserebend ning eeldatav paranemisaeg kuni märtsi keskpaigani. Asjaoludest olenevalt pole välistatud ka kuni paar nädalat varasem väljakule naasmine.

Kuid selge on see, et Eesti koondise mängudes Jurkatamm osaleda ei saa. Novembris peetud esimeses aknas kerkis Jurkatamm koduses 69:79 kaotusmängus Iisraeliga 14 punktiga Eesti koondise suurimaks korvikütiks. Kolm päeva varem Saksamaal 69:66 võidumängus viibis ta väljakul üheksa minutit ega teinud selle ajaga ühtegi pealeviset.

Eesti koondise peatreener Jukka Toijala täiendas varasemat koondise kandidaatide nimekirja täna tagamängijate Martin Paasoja ja Gregor Ilvesega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles