Chisorat ja Haye´d ähvardab eluaegne võistluskeeld

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti poksijad Dereck Chisora ja David Haye korraldasid WBC tiitlimatši pressikonverentsil korraliku kakluse.
Briti poksijad Dereck Chisora ja David Haye korraldasid WBC tiitlimatši pressikonverentsil korraliku kakluse. Foto: SCANPIX

Pärast laupäeval Münchenis toimunud raskekaalu poksi WBC versiooni tiitlimatši pressikonverentsil kaklema läinud briti poksijad Dereck Chisora ja David Haye võivad eluaegse võistluskeelu saada.

Tiitlimatši ukrainlasele Vitali Klitškole kaotanud Chisora ja kohtumist kommenteerinud Haye tekitasid võistlusjärgsel pressikonverentsil massikakluse, mille käigus sai verise peahaava Haye mänedžer Adam Booth.

Politsei pidas eile lennujaamas kinni Chisora ja tema treeneri, kuid lubas meestel pärast küsitlemist Inglismaale naasta. Haye´d ei ole aga seni tabada suudetud, väidetavalt on tippspordiga lõpparve teinud poksija salaja kodumaale naasnud.

Suurbritannia poksiliidu juhatuse peasekretäri Robert Smithi sõnul ähvardab nii Haye´d kui Chisorat eluaegne võistluskeeld.

«Eluaegne keeld on võimalik,» rääkis Smith BBCle. «Nõukogu võimuses on trahve ja võistluskeelde määrata või litsentse ära võtta,» lisas ta.

«Isiklikult olen väga pettunud ja kurb, et meie riigi poksijatega selline asi juhtus. Pärast suhtlemist Saksamaa alaliidu ja politseiga saame vastava otsuse langetada,» lisas ta.

Chisora kohta algatab alaliit distsiplinaarjuurdluse. Tegevpoksija karjääri lõpetanud Haye jaoks tähendaks eluaegne keeld seda, et ta ei saaks tulevikus tippsporti naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles