WRC-sarja hübriidmootorite juht vabandas Tänaku ees

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Autoralli MM-sarjas kihutavatele masinatele hübriidmootoreid tootva Compact Dynamics'i juht Oliver Blamberger vabandas Ott Tänaku ees.

Eestlane pidi Rootsi ralli katkestama pärast viiendat kiiruskatset, sest tema Hyundai i20 masina hübriidajam näitas punast tuld. Tänak sai küll täna rajale naasta, ent suurt midagi enam mängus pole.

«Juhtunu on paras nali! See peaks nutma ajama, aga tegelikult ajab naerma, sest... Sõitjana piisab mulle rallis sellest, et autol on neli ratast ja masin liigub. Aga siis tuleb mingi kolmas osapool, kes ütleb, et pead võistluse pooleli jätma. See näitab, et praegu puudub selles suures ettevõtmises süsteem,» ütles Tänak hommikul All Live'is.

Siiani ei tea keegi, mis täpselt probleemi tekitas. Ka Blamberger mitte. «Peame koos FIAga ära ootama, millised tulemused uurimine toob. Teeme selle nimel kõvasti tööd,» ütles ta portaalile DirtFish ning vabandas Tänaku ees korduvalt.

«Mul jääb üle vaid vabandada. Loomulikult on kahju, et võistlemist polnud võimalik jätkata. See võis sõitja tulemust mõjutada. Aga tegemist on mootorispordiga. Ma ei saa seda muuta. Saan vaid vabandada ja loota, et ta saab uuesti rajale võidab nii palju aega tagasi kui võimalik.»

Kuigi Rootsis on MM-sarja kõige madalam temperatuur, ei usu Blamberger, et suured miinuskraadid hübriidile saatuslikuks said. Põhjuse selgitab välja uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles