Eesti e-sporditäht vedas meeskonna suurturniiri võiduni ja teenis priske auhinnaraha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robin Kool.
Robin Kool. Foto: Instagram

Eesti edukaim CS:GO mängija Robin «Ropz» Kool võitis aasta esimese suurturniiri IEM Katowice. Oma meeskonnaga Faze'iga pisteti taskusse 400 000 dollari suurune auhinnaraha.

Senise turniiri jooksul ainult ühe kaotuse saanud Faze läks IEM Katowice finaalis vastamisi samuti korra kaotusekibedust tundnud G2-ga. Väga pingelises kolme kaardivõiduni peetavas lahingus teenis Faze küll 3:0 võidu, ent kokku läks kõikide kaartide peale vaja kuut lisaaega.

Olgugi, et kohtumise jooksul mängiti ainult kolm kaarti, siis kulus nende pidamiseks koguni viis tundi. Faze'i üheks võiduvõtmeks oligi vastupidavus pingelises olukorras.

«Ropz», kes liitus Faze'iga alles jaanuaris oli mõistetavalt enda positsioonile ka meeskonna üks liidritest. Eestlase arvele jäi kohtumise jooksul 96 punkti ning tema +/- näitaja oli koguni +15. Teda toetas Russel «Twistzz» Van Dulkeniga 97 silmaga ning kanadalase näitaja oli +16.

Turniiri parimaks mängijaks valiti Kooli lätlasest meeskonnakaaslane Helvijs «broky» Saukants, kelle arvele jäi finaalis 95 (+15) punkti.

«Ropzi» jaoks oli tegemist karjääri 10 võidutrofeega LAN-turniiridel. Arvestades IEM Katowice auhinnafondi, siis oli tegemist vaieldamatult suurima trofeega eestlase karjääris. Samuti oli see pika ajalooga Faze'i jaoks esimese võiduga IEM Katowicel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles