Millistel aladel Venemaa sportlased veel saavad võistelda? (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Tennist saavad Venemaa sportlased edasi mängida, tõsi, neutraalses staatuses. Nõnda oli Anastassia Potapovaga (all) nõus mängima ka ukrainlanna Elina Svitolina.
Tennist saavad Venemaa sportlased edasi mängida, tõsi, neutraalses staatuses. Nõnda oli Anastassia Potapovaga (all) nõus mängima ka ukrainlanna Elina Svitolina. Foto: AP Photo/Scanpix

Viimastel päevadel tuleb üle maailma järjest teateid spordialaliitudelt, kes keeravad Venemaa ja Valgevene sportlaste võistlustel osalemise kraanid kinni. Siiski leidub üksikuid alaliite, kes lubavad venelastel neutraalse sportlase staatuse all jätkata. Ning saab näha, mis hakkab juhtuma Pekingis algavatel paraolümpiamängudel.

Nimelt saavad Venemaa ja Valgevene sportlased osaleda homsest 13. märtsini toimuval paraolümpial, seda küll neutraalsete sportlastena ehk Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee (IPC) lipu all. Meenutame, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas, et Venemaa ja Valgevene on rikkunud olümpiarahu, ning soovitas rahvusvahelistel spordialaliitudel rakendada karme sanktsioone.

IPC otsus ROKi avalduse vaimuga kokku ei lähe. «Nad võistlevad paraolümpiakomitee lipu all ja neid ei arvestata medalitabelis,» seisis ametlikus avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles