Mustast vööst ilma jäänud Putin kaotas lõplikult ka aupresidendi koha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vladimir Putin jäi ilma nii mustast vööst kui ka aupresidendi staatusest.
Vladimir Putin jäi ilma nii mustast vööst kui ka aupresidendi staatusest. Foto: Mikhail Klimentyev

Eelmisel nädalal nii taekwondos kui ka judos mustast vööst ilma jäänud Venemaa president Vladimir Putin jäi nüüd lõplikult ilma ka Maailma Judo Föderatsiooni aupresidendi staatusest. 

Esialgu otsustasid maailma judoisad Putini aupresidendi volitused peatada, kuid sel nädalal astuti järgmine samm, võttes talt selle tiitel täielikult. Sama saatus tabas ka judoföderatsiooni täitevkomiteesse kuulunud Venemaa ärimeest Arkadi Rotenbergi, kes on Putiniga väga heades suhetes.

Küll väärib märkimist, et judoföderatsioon ei maininud oma teates Venemaa kallaletungi, vaid viitasid põhjenduses «Ukrainas käivale sõjalisele konfliktile».

Putin sain musta vöö judos 2001. aastal, kui selle annetas talle maailma judoföderatsiooni toonane president Yong Sung Park. Tatamil tohtis Putin kasutada puna-valget vööd, mida võivad kanda kõrge tunnustuse pälvinud judokad treeningutel ja demonstratsioonesinemistel.

Sümboolset musta vööd ei antud Putinile omal ajal niisama. Meie idanaabrite president kuulus omal ajal NSV Liidu juunioride paremikku ja tuli ka Leningradi täiskasvanute meistriks. Lisaks täitis ta NSV Liidu meistersportlase normi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles