Venemaa ja Valgevene sportlased võivad võistelda veel kuuel olümpiaalal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpial võistlesid Venemaa sportlased Venemaa Olümpiakomitee koondise lipu all.
Olümpial võistlesid Venemaa sportlased Venemaa Olümpiakomitee koondise lipu all. Foto: Hassan Ammar

Kui paljud spordialaliidud on oma sanktsioone Venemaa ja Valgevene sportlaste vastu aina karmistamas, siis leidub ka neid, kes teevad alles esimesi samme. 

Näiteks Maailma Rulaliit (WS) otsustas alles esmaspäeval järgida Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) suunist Venemaa ja Valgevene suhtes ega organiseeri nende pinnal lähitulevikus enam ühtegi võistlust.

Samamoodi keelati sportlastel Venemaa ja Valgevene lipu all võistlemine, kuid karmimat sanktsiooni atleetidele ei määratud, võimaldades neil siiski neutraalselt startida. «Sportlasi ja võistkondi tohib aksepteerida ainult üdini neutraalsetena: näha ei tohi olla ühtegi riikliku sümbolit, värvi, lippu ega hümni,» kulges nende teadaanne. 

Põhiliselt spordipoliitika ja olümpiamängude kajastamisega tegelev portaal Inside The Gamez annab teada, et rula on üks kuuest olümpiamängude kavasse kuuluvast spordialast, kus Venemaa ja Valgevene sportlased saavad veel neutraalselt võistelda.

Täielikku keeldu pole neile veel lajatatud ujumises, jalgrattaspordis, judos, tennises ja käsipallis. Tõsi, Euroopa Käsipalli Liit on siiski juba venelastele omalt poolt käe ette pannud ja nende klubid ja koondised võistlustelt kõrvaldanud.  

Ülejäänud 34 olümpiaalal on Venemaa ja Valgevene sportlased praegu president Vladimir Putini initsitatiivil Ukrainas algatatud sõja tõttu kõrvaltvaatajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles