JÄRELVAADATAV ⟩ Viis geimi madistanud Pärnu ja TalTechi avaduell kaldus pealinlastele

Postimees Sport
Copy

TalTechi võrkpalliklubi haaras Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias Pärnu VK vastu juhtohjad, alistades avaduellis suvepealinlased 3:2 (21:25, 25:18, 25:20, 18:25, 15:13). Seeria teine mäng peetakse laupäeval kell 17.00 Pärnus ning see on taas nähtav ka Postimehe vahendusel.

TalTechi mänguvankrit vedas nende diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi 46 tõste juures lõpuks 33 punkti (efektiivsus +21, rünnak 59%). Nurgamees Kevin Saar toetas teda 16 (+6, 39%) ja keskblokeerija Sten Perillus 8 (+4, 67%) punktiga.

Pärnu resultatiivseim oli nurgaründaja Boris Žukov 21 punktiga (+14, 54%), diagonaalründaja Markus Uuskari toetas teda 19 (+12, 49%) ja tempomees Bohdan Mazenko 13 (+4, 46%) punktiga.

Vastuvõtt oli parem Pärnul – 49% vs. 39%, rünnakuid lahendasid edukamalt TalTechi mängijad – 50% vs. 46%. Blokiga teenisid Pärnu mehed 16 ja TalTechi mängijad 9 punkti, servijoone taga oli TalTech üle 9 vs. 6.

Pärnu libero Silver Maar sõnas, et oli tüüpiline play-off mäng, kus mõlemad saavad kõvasti juurde panna. «Alguses saime ilusti minema, aga TalTech eksis ise ka palju. Edasised geimid olid nii ja naa, kord üks parem, siis teine. Viiendas olime juba üsna suurelt ees, ent ei suutnud kahjuks piisavalt otsustavalt tegutseda ja tuli mõõn sissse ning läks käest ära,» kommenteeris Maar. «Juurde on panna igas asjas, üleüldist mängu peame parandama.»

Mängu käik:

TalTechi algkoosseis: Martti Keel, Matej Šmidl, Rauno Tamme, Kevin Saar, Mihkel Tanila, Sten Perillus, libero Cris Karlis Lepp.

Pärnu algkoosseis: Jo Maurucio da Silva Neto, Markus Uuskari, Gabriel Cavalcante, Boris Žukov, Bogdan Mazenko, Toms Švans, libero Silver Saar.

Avo Keele hoolealused said algul paremini oma mängu käima, minnes vastase serviveast ette 11:7 ja üsna kindlalt hoiti avavaatus enda kontrolli all. Mazenko blokk ja Žukovi rünnak andsid Pärnule juba 18:12 eduseisu. TalTech vahetas Martti Keele asemel mängu Aleksander Eerma. Geimi lõpus tuli Pärnu peatreeneril siiski mõtlemisaega kasutada, kui TalTech kolme punkti kaugusele (23:20) jõudis. Geim siiski Pärnule 25:21. Pärnul oli suur üleolek blokis – 7-1.

Teine geim algas mõlemalt poolt taas algkoosseisudega, vaid TalTechil jätkas sidemängijana Eerma. See vaatus sujus paremini kodumeeskonna jaoks, Tamme serviässast mindi 9:5 ette ja geimi keskel kasvatati edu Šmidli rünnaku järel juba 18:9-le ning see vaatus läks TalTechile tulemusega 25:18.

Kolmas geim kulges tasavägiselt, kuni Šmidli serviäss TalTechi 15:12 juhtima viis. Viigini suvepealinna meeskond enam ei jõudnud ja selle vaatuse võitis Janis Sirelpuu juhendatav TalTech 25:20 ja nii oli pealinna klubi võidust geimivõidu kaugusel.

Neljandas geimis tuli Pärnul platsile vägesid juhatama Richard Voogel. See geim algas samuti punkt-punktis, kuni pärnakad 7:4 edu saavutasid. Mazenko kasvatas vahe 12:7-le ning edasi kulges geim Pärnu dikteerimisel. Geimi keskel sekkusid Rasmus Meius ja Jan Markus Üprus. Geim kuulus Pärnule, seisuks 25:18.

Otsustavas vaatuses jätkati samades koosseisudes nagu neljandas. Viiendat geimi läks Pärnu meeskond 4:1 juhtima ja Sirelpuu kasutas mõtlemisaega. Sellele järgnes Šmidli eksimus ja õige pea olid külalised juhtimas 8:5. TalTech jõudis korduvalt punkti kaugusele, viiginumbrid tulid tabloole seisul 10:10.

Geimi lõpuni mindi tasavägiselt ja esimesena sai matšpalli TalTech seisul 14:12, viimasel rünnakul vigastas aga Pärnu nurgamees Cavalcante jalga ning pidi platsilt lahkuma. Järgmise punkti sai Pärnu ja Keel võttis veel aja maha. Mängu lõpetas Šmidli pommlöök, andes kodumeeskonnale 15:13 geimivõidu. Mäng seega 3:2 TalTechile.

Homme alustavad teist poolfinaalseeriat tiitlikaitsja Tartu Bigbank ning Tallinna Selver.

Enne mängu:

TalTech ja Pärnu kohtusid ka Credit24 Meistriliiga poolfinaalis, kus jäi 3:0 peale TalTech. Põhiturniiril võitis kumbki omavahelistest mõõduvõttudest ühe mängu. Lõpuks teenis TalTech liigas hõbeda ja Pärnu võitis pronksi.

TalTechil oma auhinnakapis veel Eesti meistritiitlit polegi, Pärnu meeskond on riigi parimaks tulnud seitsmel korral, viimati 2019. aastal.

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu sõnas, et soovib kindlasti püüda kohta finaalis. «Pärnul on korralik sats, neil on kuus proffi, seega kerge see olema ei saa. Meil on muidugi ka korralik sats ja läheme sellele seeriale vastu mõtetega, et tahaks ikka finaalis mängida. Eesti meistrivõistluste pronks on meil olemas, seega kõik üle selle oleks hea,» ütles peatreener. «Meile tekitab veidi muret, et mängud on ka nädala sees, sest meil on töömehi ja koolipoisse. Tervise osas, siis Martti Keel eile (üleeile – toim.) trennis ei olnud, sest tal oli palavik, aga muidu on kõik mehed rivis.»

Pärnu meeskonna juhendaja Avo Keel kinnitab, et meeskond on seeria eel väga motiveeritud. «Pärast [Credit24 Meistriliiga] finaalturniiri on meil olnud töine periood. On olnud mõned haigustega seotud tagasilöögid, aga saame hakkama. Oleme valmis innuga poolfinaali mängima ja kuna tegu on seeriaga, siis loodame sellist lühikest ja löövat, ent oleme valmis ka pikaks ja kurnavaks,» ütles Keel.

«Credit24 poolfinaalis jäi meil nende vastu serv häbematult kesiseks – 19 viga ja üks äss. See tegi TalTechi elu lihtsamaks. Ma kindlasti ei leia, et TalTech oleks selline vastane, kes peaks juba finaaliks hakkama valmistuma,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles