Venemaa e-spordi tähed kaaluvad Ukraina kodakondsust: nad mõistavad, mis neid kodumaal peagi ees ootab

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Natus Vincere CS:GO meeskond, kuhu kuulub kaks ukrainlast ja kolm venelast. Kõik nad on head sõbrad ja Ukrainas toimuva sõja vastu.
Natus Vincere CS:GO meeskond, kuhu kuulub kaks ukrainlast ja kolm venelast. Kõik nad on head sõbrad ja Ukrainas toimuva sõja vastu. Foto: HLTV

E-Spordi üks lipulaevu, Ukraina meeskond Natus Vincere (NaVi), on praegu arvutimängud kõrvale lükanud ning suunab kogu oma ressursi inimestesse ja kodumaa päästmisesse.

«Teeme kõik endast oleneva, et mängijate sugulasi päästa, sest sellises olukorras [nagu me praegu oleme] pole võimalik millelegi muule keskenduda. Tegeleme regulaarselt põgenikele majutuse otsimisega, lisaks veel logistikaga ja viisaprobleemidega. Väljakutseid lisandub iga päev,» sõnas tiimi üks eestvedajaid Oleksii Kutšerov.

Kui see on organisatsiooni panus, siis mitmed NaVi töötajad on ka reaalselt rindele läinud Ukrainat kaitsma. Lisaks leidub ka neid, kes aitavad põgenikke vabatahtlikena. 

Naaberriigi agressiooni valguses andis NaVi ka teada, et on lõpetanud koostöö Venemaa pangaga Tinkoff. Küll ei tähenda see, et nad automaatselt kõikidele venelastele selja keeraksid. Vastupidi, näiteks enda organisatsiooni kuuluvatele mänguritele pakutakse koguni erandkorras Ukraina kodakondsust. 

«Vene mängijad mõtlevad selle peale, sest nad mõistavad, mis neid lähitulevikus kodumaal ees ootab,» lausus Kutšerov. NaVi CS:GO ja Dota 2 tiimides mängib kokku kolm venelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles