Norra suusahüppaja räägib keerulisest ajast: elan allpool vaesuspiiri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anders Fannemel.
Anders Fannemel. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/Scanpix

Norras on talisportlased tõelised tähed, ent kaugeltki mitte kõik ei teeni suuri rahasummasid ning kindlusta spordiga enda edasist elu. Üheks selliseks näiteks on suusahüppaja Anders Fannemel, kes veel kolm hooaega tagasi kuulus Norra paremikku.

30-aastane Fannemel kuulus Norra koondisesse viimati 2019. aastal, ent tollel suvel vigastas ta raskelt enda põlve. Pärast taastumist pole tal õnnestunud enam tugevasse Norra seltskonda mahtuda ja peab piirduma madalamate sarjadega.

Endiselt ainult suusahüppamise nimel elav Fannemel osales lennumäe MMil testsportlasena. See oli üle pika aja, mil norralane tippseltskonnaga taas hüppetornis aega veetis.

«Väga tore oli siin MMil osaleda testvõistlejana. Mõistagi tahaks medalite nimel heidelda, ent see on hea valikuvõimalus. Sain tippmeestega end hüppemäel võrrelda,» lausus Fannemel, kes on pidanud tänavu keskenduma Kontinentaal karikasarjale.

Mõistagi liiguvad madalamates sarjades ka oluliselt väiksemad rahasummad ning toimetulek oluliselt keerulisem. Sellistel sportlastel on ka oluliselt keerulisem toetajaid leida, sest kajastus MK-sarjast väga palju väiksem. Fannemel rääkis täpsemalt olukorra tagamaid.

«Mõned nädalad tagasi võitsin ühe suurema võistluse ja sain hea auhinnaraha. Nõnda saan jälle paar kuud toimetada, ent eelmisel aastal pidin ka spordi kõrvalt tööl käima. Võin öelda, et elan allpool vaesuspiiri,» tunnistas norralane.

Kui pöörata pilk statistikasse, siis Norras on vaesuspiiriks määratud aastapalk 24 200 eurot. See teeb kuupalgaks ca 2000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles