Pekingis kaks kulda võitnud ukrainlanna: olen õnnelik, et sõda algas paraolümpia ajal

Postimees Sport
Copy
Oksana Šiškova (paremal).
Oksana Šiškova (paremal). Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Ukraina paraolümpiakoondisesse kuulunud murdmaa- ja laskesuusataja Oksana Šiškova avaldas, et ta on õnnelik, et Venemaa ründas Ukrainat paraolümpia ajal, sest nüüd saavad sportlased ajakirjanikele rääkida, kuidas asjad päriselt on.

Muidugi ei soovinud Šiškova sõja algust, kuid ta väljendas, et kui Venemaa tahtis niikuinii rünnata, siis pigem on hea, et seda tehti paraolümpia ajal. «Olen õnnelik, et sõda algas paraolümpia ajal. Nüüd saame rääkida ajakirjanikega päriselt sellest, mis toimub,» ütles Pekingis viis medalit võitnud ukrainlanna Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Nii kurb kui sõja puhkemine ka pole, siis oli Šiškova rõõmus, et paraolümpia pakub neile platvormi, kus nad saavad võistlusjärgselt oma muljeid vahendada ka sõja kohta. «Paljud inimesed, eriti Venemaal elavad inimesed, ei tea, mis tegelikult toimub. Nad usuvad, et sõditakse rahu nimel, mitte et nad alustasid sõda. Nüüd maailm näeb Putini ja Venemaa valitsuse tõelist palet,» jätkas ta.

Šiškova võitis paraolümpial murdmaasuusatamises kulla maratonis ja tuli sprindis hõbedale. Laskesuusatamises võitis ta kullad tavadistantsis ja sprindis, keskmise pikkusega distantsil tuli ta hõbedale. Ukraina oli Pekingi paraolümpia medalitabelis korraldajamaa Hiina järel teine, kokku võideti 29 medalit, neist 11 kuldset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles