Kuldliiga toob areenile 200 meetri jooksu hooaja edetabelijuhi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teivashüppaja Lembi Vaher.
Teivashüppaja Lembi Vaher. Foto: Margus Ansu / Postimees

Laupäeval, 25. veebruaril toimub Tallinna Spordihallis kergejõustiku Kuldliiga talvehooaja viimane võistlus, kus lisaks Eesti sportlastele on võistlustules mitmete välisriikide tugevad esindajad. Kokku on võistlusel esindatud 10 riiki (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Bulgaaria Jamaika ja Türgi).

Meeste 60 meetri jooksu stardis on ukrainlane Roman Bublõk (PB 6.63, SB 6.78), Leedu rekordiomanik ning 2012. aasta Euroopa edetabeli kümnes Rytis Sakalauskas (SB 6.64) ning Eesti meister Richard Pulst. 60 meetri tõkkejooksus püüavad kiiret aega käesoleva aasta Euroopa edetabeli kuues Maksim Lõnša (SB 6,63) Valgevenest ning Läti rekordiomanik ja Euroopa meister Stanislav Olijar (SB 7,76). Finaalis soovib endale kindlasti kohta ka Andres Raja.

Meeste 1000 meetri jooks tõotab tulla tiheda konkurentsiga, kuna kohal on Ukraina parim keskmaajooksja Oleksandr Borisjuk ning tema kaasmaalane Stanislav Maslov.

Meeste kõrgushüppes läheb kolmandat osavõistluse võitu võtma Karl Lumi. Kas see õnnestub, sõltub kolmest ukrainlasest - Andrii Rubelist (SB 2.24), 2005. aasta Helsingi maailmameistrist Yuriy Krõmarenkost (PB 2.34, SB 2.25) ning U23 Euroopa meistrist ning 2011. aasta universiaadi võitjast Bohdan Bondarenkost (PB 2.30). Kaugushüppes võtavad mõõtu ukrainlane Andrii Makartšev (PB 8.15, SB 7.87), 2009. aasta U23 Euroopa meister Janis Leitis (PB 7.98) ja  Elvijs Misans (PB; SB 8.00) Lätist. Kaasa teevad ka Eesti kaugushüppe paremikku kuuluvad atleedid.

Möödunud nädalavahetusel kaugushüppes üllatuslikult Eesti meistritiitli võitnud Rasmus Mägi (PB 7.73) ei ole veel otsustanud, millistel aladel ta kaasa teeb. Lisaks kaugushüppele on kaalumisel ka 60 meetri tõkkejooks.

Naiste 60 meetris asuvad stardipakkudele jamaikalanna Patricia Hall (200 meetri jooksu maailma edetabelijuht), valgevenelanna Julia Balõkina ning Svetlana Titova Venemaalt. 60 meetri tõkkejooksu stardis on kolm kiiret venelannat Aleksandra Antonova, Nina Argunova, Viktorija Gappova ning Alina Talay Valgevenest.

Sarnaselt Karl Lumile läheb selle hooaja kolmandat Kuldliiga võistluse võitu võtma Eesti sise- ja välisrekordiomanik ning maailma hooaja edetabelis 13.-16. kohal olev kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko. Tugevat konkurentsi pakuvad maailma hooaja edetabeli kuues Maria Kutšina (PB1.97, SB 1.96) Venemaalt ja hooaja edetabeli kümnes Venelina Veneva (PB 2.04, SB 1.94) Bulgaariast. Alahinnata ei tasu ka türklannat Burcy Ayhani (PB 1.94) ning ukrainlannat Viktorija Dobrõnskat (1.90). Teivashüppes üritab taas rekordit uuendada värske Eesti meister Lembi Vaher (4.22).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles