Klitško: oleksin pigem surnud kui sellele väärakale kaotanud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško
Vitali Klitško Foto: SCANPIX

Laupäeva hilisõhtul poksi raskekaalu WBC versiooni tiitlimatšis punktidega briti Dereck Chisora alistanud ukrainlane Vitali Klitško avaldas, et kui Chisora poleks enne matši nii üleolevalt käitunud, oleks ta talle loobumisvõidu andnud.

Nimelt rebestas Klitško üsna matši alguses vasaku õla sidemeid ning kaalus vastasele võidu andmist, nagu ta tegi sarnase vigastuse tõttu 2000. aastal Chris Byrdi vastu, vahendab Daily Mail.

Kuid Klitško ei suutnud leppida mõttega, et peaks oma tiitlivöö kinkima mehele, kes talle ametlikul kaalumisel kõrvakiilu andis ning seejärel enne matši algust tema vennale Vladimirile vett näkku sülitas.

Seetõttu jätkas Klitško poksimist ning kuigi ta ei kasutanud peaaegu üldse oma vasakut kätt, andsid kohtunikud ühehäälselt võidu talle. «Sidemed olid ainult kergelt rebenenud, aga ka närv sai viga,» selgitas Klitško Saksamaa ajalehele Bild. «Seetõttu ei suutnud ma oma kätt tõsta, see lihtsalt ei kuulanud minu sõna. Mul oli kaks valikut – kas anda alla, nagu tegin 12 aastat tagasi Chris Byrdi vastu, kuna valu oli talumatu või siis hambaid krigistades lõpuni võidelda. Valisin Münchenis teise tee. Oleksin pigem surnud kui oma tiitli sellele väärakale kaotanud.»

«Hea, et mu vend rahulikuks jäi kui Chisora tema peale sülitas,» lisas 40-aastane Klitško. «Muidu oleks ringis täielikuks kaoseks läinud. Aga Vladimiril läks lihtsalt taskus käsi rusikasse, kuid ta ei teinud midagi.»

Pärast Byrdile loobumisvõidu andmist oli Klitško enam kui seitse kuud poksiringist eemal ning tõenäoliselt läheb tal ka nüüd taastumiseks umbes sama kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles