Rongipiletid puruks rebinud ja kodumaa kaitsele asunud Ukraina sportlane: see on kui verine õudusfilm

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Georgi Gvritišvili mänguhoos.
Georgi Gvritišvili mänguhoos. Foto: Traiskirchen Grasshoppers

Kui kõik läinuks nii, nagu planeeritud, pidanuks Ukraina pesapallur Georgi Gvritišvili siirduma märtsis mängima Prantsusmaale. Ent reaalsuses viskas ta juba 24. veebruaril, mil Vene väed ta kodumaale tungisid, kurika nurka ning haaras hoopiski relva järele.

Mullu Austria kõrgliigas pallinud, ent kahe hooaja vahel kodumaal viibinud Gvritišvilil olid isegi rongipiletid Prantsusmaale reisimiseks juba broneeritud, kuniks kõikide ukrainlaste elud pea peale pöörati. 

Samal ajal kui tema õde pages riigist, liikusid Gvritišvili ja tema isa hoopiski mobilisatsiooni korras Vene vägedele vastu. Kui papa Gvritišvili saadetigi reaalselt rindele – ta on viimase informatsiooni kohaselt elu ja tervise juures – siis pesapallur on siiani korda valvanud oma kodulinnas Kropõvnõtskõis.

«Mu õde on praeguseks juba riigist välja jõudnud, jumalale tänu selle eest. Mu emal tuli aga siia jääda, et plahvatuses vigastada saanud vanaema eest hoolt kanda,» vahendab Kronen Zeitung pesapalluri sõnu. 

«See siin on kui verine õudusfilm, kuid me ei karda võidelda. Minu mõtted on praegu ainult nende peredega, keda pole enam siin ilmas,» lausus Gvritišvili ning avaldas lootust, et see sõda saab varsti läbi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles