Kaasvolinikku tõuganud Aivar Pohlak: kahetsen, et asi nii kaugele läks. Asjad võinuks laheneda rahumeelselt (9)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Konstantin Sednev

Kose vallavolikogu kolmapäevasel istungil leidis aset ebaviisakas vahejuhtum, kui Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak tõukas vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjoni esimeest Mirko Kiisonit.

Kui esialgu ei soovinud Pohlak täpsemaid kommentaare anda, siis veidi hiljem ta portaalile Soccernet.ee seda siiski tegi. 

«Antud konfliktil on väga pikaajaline taust eelnevast kaheksa-aastasest perioodist, kus praeguse volikogu esimehe vallavanemaks oleku ajal tegid volikogus olnud ärimehed vallaga, mida ise tahtsid, aga ma ei pea õigeks praegu nende teemade juurde tagasi tulla,» lausus jalgpalliliidu president ning tõdes, et konkreetne tüli tekkis arutelust Ardu Lasteaia ja Ardu Põhikooli liitmise üle.

Kui esialgu piirduti üle laua vaidlemisega, siis ühel hetkel läks asi emotsionaalseks ja isiklikus ning tekkis tõsisem sõnavahetus. Volikogu esimees Merle Pussak üritas olukorda rahustada vaheaega välja kuulutades, kuid see andis hoopiski Pohlakule võimaluse püsti tõusta, Kiisoni juurde kõndida ning teda tõugata. Järgnenud sõneluses võttis Pohlak sealjuures ette ka oponendi haridustee, mis piirdub keskharidusega.

«Loomulikult ei kuulu tõuklemine arutelu juurde,» nentis Pohlak takkajärele ning lubas Kiisoni ees järgmisel koosolekul ka vabandada. «Miks [ma seda tegin] – on väga raske taluda olukordi, kus asja kohta räägitakse ühte, aga tegelikud tegutsemise motiivid on teised ja kui selle kõige juures naeruvääristatakse siirast ahastust tuleviku pärast."

Kiisoni haridustaseme küsimuse tõstatamist, mida ta pidas takkajärgi samamoodi inetuks, kommenteeris vutijuht järgnevalt. «Kahjuks on sellised asjad siiski otseses seoses Kose vallas lähiminevikus olnu ning praegu toimuvaga. Aga loomulikult ma kahetsen, et asi nii kaugele läks, mitte ei lahenenud rahumeelselt,» lausus Pohlak.

Mis täpsemalt tülini viis, vaata volikogu istungi ülekandevideost (algab ca 1 tunni 16 minuti peal).

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles