Turniiri parimaks mängijaks tunnistatud Eesti e-sporditäht tõstis pea kohale ihaldatud trofee

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robin Kool.
Robin Kool. Foto: Instagram

Jaanuaris maailma ühe parima CS:GO meeskonna Faze Claniga liitunud Robin «Ropz» Kool on tõestamas, et tegu oli oivalise otsusega. Pühapäeval tõsteti pea kohale hooaja teine võidukarikas ning eestlane tunnistati suurturniiri parimaks mängumeheks.

Veebruaris hooaja alustuseks suurturniiril IEM Katowicel esikoha noppinud Faze pole jalga gaasipedaalilt maha võtnud. Nende soov on võita nii palju turniire kui võimalik ning just seda tehtigi möödunud nädalavahetusel.

Saksamaal Düsseldorfis mängiti välja ESL Pro liiga 15. hooaja lõppvaatus ning turniiri kesiselt alustanud Faze suutis vaatamata kõigele triumfeerida. Alagrupiturniiri kahe kaotusega alustanud Faze noppis seejärel kuus võitu järjest ning finaalis alistati 3:1 tulemusega rahvusvaheline tiim ENCE.

Veerand- ja poolfinaalis alistati seejuures maailma tipptiimid Natus Vincere ning Gambit. Viimane neist on Venemaa meeskond, kellel on otsene seos Venemaa valitsusega. Sestap oli võistkonnal Ukraina sõja tõttu keelatud Saksamaal osaleda, ent mängijad said neutraalsete sportlastena turniirilt osa võtta. 

Võiduga kindlustas Faze endale 190 000 dollarit auhinnaraha ning Kool tunnistati turniiri parimaks mängijaks. See oli talle ESL Pro liigas teine MVP-autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles