BLOGI ⟩ Benzema viis Reali pärast lisaaega poolfinaali, Villarreal lõhkas Saksamaal üllatuspommi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karim Benzema tõusis taas Madridi Reali sangariks.
Karim Benzema tõusis taas Madridi Reali sangariks. Foto: JUANJO MARTIN/SCANPIX

Teisipäeval jätkusid jalgpalli Meistrite liigas veerandfinaalseeriad. Esimestena tagasid koha poolfinaalis Hispaania klubid Madridi Real ja Villarreal. Postimees vahendas mõlemat mängu tekstipõhises otseblogis.

Esimese veerandfinaali korduskohtumises võõrustas Madridi Real valitsevat meistrit Londoni Chelsea'it. Hispaania tippklubil oli kodumänguks olemas 3:1 eduseis, ent mängu jooksul leiti end olukorrast, kus seisti silmitsi väljalangemisega.

Inglismaa tippklubi läks 15. minutil korduskohtumist juhtima, kui vasturünnaku realiseeris väravaks Mason Mount. See oli talle esimene värav sel hooajal Meistrite liigas. Teise poolaja alguses suurendas Chelsea eduseisu keskkaitsja Antonio Rüdiger ning nüüd oli kokkuvõttes juba seis 3:3.

Chelsea ei võtnud aga jalga gaasipedaalilt maha. 75. minutil lõi Timo Werner enda hooaja neljanda tabamuse, kui mängis üle mitu Reali kaitsemängijat ning suunas palli osavalt Thibaut Courtois seljataha.

Väljalangemisega silmitsi seisnud Real leidis aga lahenduse. 2018. aasta maailma parimaks jalgpalluriks valitud Luka Modric leidis välisküljega tehtud tsenderdusega karistusalast üles vahetusest sekkunud Rodrygo. Brasiilia ääreründaja suunas palli ühe puutega väravasse ja Hispaanias läks kohtumine lisaajale.

Lisaajal suudeti mänguskoori kasvatada korra ja selle autoriks oli Reali tähtmängija Karim Benzema. Prantslane lõi enda hooaja 12. tabamuse Meistrite liigas ning viis Reali ikkagi poolfinaali.

Hispaania klubi pidu Saksamaal

Tänavuse hooaja üks favoriite Müncheni Bayern leisid ennast veerandfinaali korduskohtumises Villarreali vastu kaotusseisust. Nimelt tuldi Saksamaale Hispaania klubi 1:0 eduseisus.

Bayern pani küll meeletu surve Villarrealile peale, ent see ei viinud avapoolajal kordagi sihile. Enamasti prooviti edu saavutada tsenderdustega, aga need olid lihtsaks saagiks Villarreali keskkaitsjatele.

Teisel poolajal muutus Bayern oluliselt teravamaks ning kohe tuli ka tulemus. Ühe tugeva surve tulemusena leiti kiirete söötudega üles Robert Lewandowski. Poola ründeäss ei vääratanud ning viis Bayerni 52. minutil juhtima. Nüüd oli selles paaris seis 1:1 viigis.

Bayern ei soovinud selle tulemusega leppida ja tahtis asjad normaalajal ära otsustada. Nad jätkasid meeletut survet, ent lõikasid ühel hetkel sellega endale näppu. Villarreal tuli 88. minutil vasturünnakule ning paari sööduga leiti üles välkkiire 22-aastane Samu Chukwueze. Vahetusest sekkunud ründetuus ei väristanud ning viigistas mänguseisu.

Kuigi Bayern proovis veel viimastel minutitel mängu päästa, siis see neil lõpuks ei õnnestunud. Nõnda jäi kohtumine Saksamaal küll 1:1 viiki, ent kahe mängu kokkuvõttes läks sellest paarist tulemusega 2:1 edasi Villarreal.

Enne mänge:

Selle hooaja meistrite liigas läksid kõige teravamas veerandfinaalpaaris vastamisi valitsev meister Londoni Chelsea ja Madridi Real. Vastu kõiki ootuseid suutis Real Inglismaalt naasta 3:1 võiduga. Londonis toimunud veerandfinaali avamängus kerkis suurimaks sangariks pöörases hoos olev Karim Benzema, kes kostitas Chelsea'it kübaratrikiga.

Väga põnev on seis ka teises paaris, kus vastamisi Meistrite liiga üheks favoriidiks olev Müncheni Bayern ja Hispaania klubi Villarreal. Olgugi, et Saksamaa tippklubi oli avakohtumises üritavam pool, siis lõi värava just Villarreal. Nõnda alustatakse Saksamaal kohtumist Villarreali 1:0 eduseisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles