Ukrainat esindanud venelane ei mõista, miks ta koondisest välja visati: olen alates algusest olnud sissetungi vastu!

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Laskesuusatamine.
Laskesuusatamine. Foto: Christian Einecke via www.imago-images.de/scanpix

Venemaal sündinud, kuid Ukrainat esindanud laskesuusataja Olga Abramova visati koondisest oma päritolu tõttu välja.

«Sain suure üllatuse osaliseks, kui lugesin meediast, et mind on päritolu tõttu Ukraina koondisest välja visatud. Olen sõja esimesest päevast Venemaa sissetungi vastu,» lausus Abramova.

Naise sõnul põgenes ta sõja eest Ungarisse ning suundus seejärel Venemaale, kus viibis tema poolteistaastane tütar. «Olen kümme aastat võistelnud Ukraina lipu all. Olen kümme aastat olnud Ukraina kodanik ja olen selle üle uhke! Ka minu süda valutab nende inimeste pärast, kes kannatavad.

Näen seda õudust, mis toimub Harkovis ja Tšernihivs. Meie suusabaas, mis oli mulle teiseks koduks, on täielikult hävitatud. Kümned teised linnad on maa pealt minema pühitud. Ent miks just nüüd, mil meie riik peaks kokku hoidma, hakkame lagunema ja otsima reetureid sealt, kus neid pole? Ühe inimese ambitsioonide tõttu pole ma lakanud armastamast seda maad ja neid inimesi. Soovin kõigile kannatust ja vastupidavust sel keerulisel ajal. Olgu taevas teie pea kohal rahulik,» kirjutas Abramova.

33-aastane Abramova võistles kuni 2012. aastani Venemaa lipu all, kuid üsna edutult. Seejärel vahetas ta kodakondsust ning hakkas esindama Ukrainat. MK-sarja debüüdi tegi ta hooajal 2013/14. Lõppenud hooajal võistles ta peamiselt IBU karikasarjas, ent tegi kaasa ka kahel MK-etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles