Järgmine kodustatud venelane visati Ukraina laskesuusakoondisest välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Darja Sidorova.
Darja Sidorova. Foto: Twitter @Dialog_UA

Ukraina laskesuusakoondises käib sõja valguses suuremat sorti puhastustöö, mille käigus heidetakse rahvusesinduse ridadest välja kodustatud venelasi.

Esimesed biatleedid visati koondisest välja juba mõnda aega tagasi, kui ilmnes, et naturalisatsiooni korras Ukraina kodakondsuse saanud Olga Abramova, Katerina Beh ja Oksana Moskalenko pagesid kõik Venemaale.

Ukraina meeste koondise esinumber Dmõtro Pidrutšnõi avaldas lootust, et ta ei näe nende nägu enam kunagi: ei treeninglaagris ega võistlustel. «Mis puudutab kodustatud [Ukraina] sportlasi, kes on aastaid meie lipu all võistelnud, kuid pole sõja algusest saati oma seiskohta nähtavaks teinud – ma loodan teid mitte kunagi enam näha, ei treeninglaagris ega võistlustel. Te olete läinud Venemaale, seega jääge sinna. Nendele atleetidele aga, kes olid kunagi passi järgi venelased või valgevenelased, kuid nüüd seisate meiega külg külje kõrval – aitäh Teile!» kirjutas laskesuusataja.

Nüüd kirjutab sportaal sport.ua, et koondisest on välja visatud ka mullu sügisel kodakondsuse saanud Darja Sidorova, kes ei jõudnudki rahvusvahelisel areenil Ukrainat esindada.

22-aastase sportlase koondisest välja arvamine on aga seda märkimisväärsem, et aprilli alguses võttis biatleet avalikult Venemaa poolt alustatud sõja teemal sõna.  

«Ma soovin avaldada enda seisukohta praeguses olukorras. Ma olen sõja vastu! Jah, olin Venemaal, kui Ukrainas puhkes sõda, sest täitsin karantiinireegleid. Seetõttu ei saanud ka märtsis rohkem võistelda,» kirjutas Sidorova sotsiaalmeedias.

«Otsustasin Venemaal olles võtta kaasa enda viimased dokumendid ja Ukrainasse naasta kui karantiin lõppeb. Kahjuks siis algas õudus ja valu. Ma mõistan, et tegelikult ei taju ma reaalselt, mis hetkel Ukrainas toimub. Müts maha nende ees, kes jäid Ukrainasse ja kaitsevad enda kodumaad!

Venemaal on palju neid, kes mõistavad olukorda ja muretsevad Ukraina inimeste pärast. Samas leidub ka neid, kes toetavad seda õudust. Rahumeelseid inimesi ei võeta kuulda ja kõiki, kes enda meelt avaldavad, ootab vanglakaristus. Lihtne elu lihtsalt lõppeb ära.

Soovin kindlasti jätkata enda karjääri, mis on alles alguses ja seda Ukraina koondises. Ma tean, et mitte kõik inimesed ei võta mind seal enam hea pilguga vastu, ent mul jääb ainult veelkord öelda, olen sõja vastu!» kirjutas ta.

Kõiki kodustatud venelasi pole Ukraina laskesuusakoondisest veel välja arvatud. Näiteks leiab nende ridadest jätkuvalt Nadežda Belkina, kes on liitunud Ukraina kaitsejõududega, Anastasija Rasskazova, kes viibib samuti jätkuvalt Ukraina territooriumil ning Daria Blaško, kes on Venemaa agressiooni avalikult hukka mõistnud ning tegutseb Ukrainas hetkel vabatahtlikuna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles