Vene jalgpallur keeldus Ukraina toetussärgi kandmisest: kuidas ma saaksin olla nende poolt? (4)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Vene jalgpallur Jevgeni Nazarov.
Vene jalgpallur Jevgeni Nazarov. Foto: Wikimedia Commons/Mordva95

Venemaa jalgpallur Jevgeni Nazarov liitus tänavu jaanuaris Tšehhi kõrgliigaklubi Praha Bohemiansiga, kuid lahkus pärast paari kuud viisaprobleemide tõttu. Nüüd andis ta kodumaa meediale propagandistliku intervjuu.

Väljaande Sports.ru-ga vestelnud keskkaitsja märkis, et viisaprobleemideta teeniks ta endiselt leiba Tšehhis. «Mind ei huvitaks, mida publik mulle karjuks või mida minust sotsiaalmeedias kirjutataks. Olen jalgpallur, mitte poliitik. Erinevalt ülejäänud Euroopast ei kavatse ma oma presidenti hinnata,» rääkis ta.

Nazarov avaldas, et ta ei nõustunud enne üht mängu kandma Ukrainat toetavat T-särki. «Klubi käskis, ma keeldusin. Kuidas ma saaksin olla Ukraina poolt? Mõistate, kuidas oleks mind siis kodus vaadatud? Mida oleks minu kohta kirjutatud?» 

193 cm pikkune kaitsja lisas, et Tšehhi elanikega on manipuleeritud ning neil pole sõjast õiget pilti. Nad on ainult mineviku pärast Venemaa vastu, arvab Nazarov. 

«Rääkisin meeskonnakaaslastega ning neil on [võrreldes venelastega] konfliktist täiesti erinev teave. Ühel linnaväljakul oli Ukraina lippudega tuhandeid inimesi, kes karjusid venevastaseid loosungeid. Need inimesed ei mõista midagi. Nende ülesanne on vaid tänaval karjuda. Kui nad tahavad Ukrainat toetada, mingu sõtta,» lausus ajupestud sportlane.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles