Nõlvak–Tiisaar pääsevad esimest korda MMile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Foto: FIVB

Eesti parim rannavõrkpalli duo Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar on uuenduskuuri läbi teinud MK-sarjas teinud hea alguse ning uuest süsteemist suutnud kasu lõigata. Lisaks on nad sisuliselt taganud koha juunis Itaalias Roomas toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

Nõlvak–Tiisaar on sel hooajal kaasa teinud kolmel etapil, viimati saavutati Brasiilias Itapemas Challenge'i taseme etapil neljas koht, seejuures anti Nõlvaku seljavigastuse tõttu poolfinaalis loobumisvõit. Enne seda mängiti Elite 16 taseme etapil Mehhikos Rosaritos, kus kvalifikatsioonist edasi ei pääsetud ning hooaega alustati Mehhikos Tlaxclas Challenge'i taseme turniiril üheksanda kohaga, kirjutab volley.ee

Kolm turniiri on eestlastele andnud FIVB entry rankingi edetabelis piisavalt punkte, et kindlustada koht juulis toimuval MMil, kus nad varem osalenud pole. Tiisaar ütleb, et kuna nad otsustasid mängida kohe esimestel etappidel, on nemad uuest süsteemist kasu lõiganud. Eestlased on tabelis 13. kohal, selle tabeli alusel pääseb otse MMile 23 meeskonda, lisaks antakse kolm wild-card'i, mängima pääseb lisaks kaks korraldajamaa paari ning 20 paari teenib koha kontinentaalkarikasarjade alusel.

«Lukku läheb see järjestus 23. mail ja sinna vahele jäävad veel Doha ja Türgi Challenge'i sarja etapid. Selle info põhjal on meie MMile pääsemine kindel, raske on näha, et mõni paar suudaks meist punktidega mööduda. MMile mängima pääsemine on väga põnev, uus võimalus meile,» ütles Tiisaar 10.–19. juunini toimuva võistluse kohta.

Ta loodab, et paarilise seljamure saab korda. Eestlased plaanivad enne MMi mängida veel kahel etapil. «Eks trennid näitavad, milline seis Kustil täpselt on, aga eks ta saab veel teraapiat ka. Loodetavasti läheb kõik hästi ja saame hooaega plaanipäraselt jätkata. Enne MMi on kolm etappi – Türgis Kusadasis (Challenge), Tšehhis Ostravas (Elite 16) ning Lätis Jurmalas (Elite 16), tahame ideaalis neist kahel mängida. Üks oleks kindlasti Jurmala, teist ei tea veel.»

Tiisaar ütleb, et kuigi uuendatud sari on teeninud palju kriitikat, võivad nemad praegu rahul olla. «Meie kasutasime uuele süsteemile üleminekut väga hästi ära, kõik nii rahul ei ole, näiteks need, kes esimestele turniiridele ei läinud. Sari üldisemalt on muutunud atraktiivsemaks just turunduse ja brändingu poole pealt – on kvaliteetsed ülekanded ja püütakse mängijaid rohkem esile tõsta. Eks parandamisruumi on ikka, aga üldiselt tundub, et korralduses on tehtud samm edasi. Eks näis, kuidas see hooaja lõpuks välja kukub,» kommenteeris võrkpallur.

Rääkides selle hooaja tulemustest, tõdeb mängumees, et viimane, neljanda kohaga lõppenud turniir Itapemas oli nende seni parim. «Võib kindlasti öelda, et mänguliselt parim turniir meie poolt, väga hästi mängisime ja tundsime end platsi peal,» lisas Tiisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles