Järjekordsed Venemaa sportlased sattusid Z-sümboli tõttu skandaali

Christopher Krutto
Copy
Z-sümboliga lipp Venemaal lehvimas. Pilt on illustratiivne.
Z-sümboliga lipp Venemaal lehvimas. Pilt on illustratiivne. Foto: ALEXEY MALGAVKO/REUTERS/Scanpix

Venemaa e-spordi organisatsiooni Cloud9 Counter-Strike: Global Offensive meeskonna liikmed Dmitri «sh1ro» Sokolov ja Timofei «interz» Jakušin võivad Z-sümboolika kasutamise eest saada karistada.

Peagi on Antwerpenis algamas CS:GO suurturniir PGL Major, millest võtab osa ka Cloud9. Selle puhul lasti välja virtuaalsed kleepsud, mida mängijad oma relvadele saavad kleepida. Iga mängija sai disainida oma kleepsu ja nii Sokolov kui ka Jakušin otsustasid sinna panna ka Z-sümboolikat, mis on kujunenud Venemaal sõja toetajate sümboliks.

Selle tõttu on mitmed CS:Go skeenes tuntud nimed venelaste vastu sõna võtnud. Lisaks võib neid oodata ka karm karistus. Näiteks e-sportlane Ivan Moskalenko sai Virtus.Pro tiimist sule sappa, sest osales koduklubi ridades DPC Ida-Euroopa Liiga matšis Mind Gamesi vastu, kui joonistas soojendusel minikaardile Z-tähe.

18-aastane Moskalenko küll vabandas, kuid tiim visati liigast välja ja tagatipuks visati venelane üle parda, sest ta põhjustas võistkonnale suhetes rahvusvahelise e-spordi kogukonnaga tohutut kahju, selgitas Virtus.pro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles