Uus sõitjakoht rallimaailmas? Toyota läkitab rajale viienda Rally1-auto

Karl-Joosep Küngas
Copy
Toyota ralliauto Horvaatia rallil.
Toyota ralliauto Horvaatia rallil. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Toyota rallimeeskond plaanib tänavu autoralli MM-sarja tuua veel ka viienda masina, mida suure tõenäosusega välja rentima asutakse.

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala teatas, et Jaapani tehasetiim on tõesti ehitamas juba viiendat masinat, mis saaks WRC-sarjas kaasa lüüa. Soomlase sõnul läheb see auto ilmselt kasutusele rentimiseks.

Jaapani tehasetiimil on sel hooajal kasutusel neli Rally1-autot. Kaht kasutavad põhitiimi kaks sõitjat, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Üks kuulub kasvutiimi kuuluvale Takamoto Katsutale ning viimast jagavad omavahel Sebastien Ogier ning Esapekka Lappi.

Esialgu pidanuks viies auto minema samuti kasvutiimi ning seal saanuks mõni sõitja endale põhisõitjakoha, ent nüüd otsustati see lihtsalt välja rentimiseks ehitada. Siiski ei tehta lõplikut otsust enne suve.

«Me peame olukorda suvel uuesti hindama, kui meil viies auto hooaja teises pooles valmis saab. Samuti tuleb kuulata Toyota juhte, mida nemad sellisest olukorrast üldse arvavad,» lausus Latvala ralliportaalile Dirtfish.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles