Kodumaad kaitsev Ukraina biatleet: ma lasen päris osavalt, sissetungijatel pole minu vastu šanssigi (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristina Dmitrenko.
Kristina Dmitrenko. Foto: Facebook @mvs.gov.ua

Kui Venemaa 24. veebruaril Ukrainasse sisse tungis, tabas Ukraina laskesuusatajat Kristina Dmitrenkot sarnaselt paljude teiste kaasmaalastega šokk. Sellest üle saanuna vahetas ta aga oma sportpüssi päris relva vastu ning kaitseb kodumaad territoriaalkaitse ridades.

«14. veebruaril läksime me Karpaatidesse treeninglaagrisse, kust pidanuks 27ndal liikuma edasi võistlustele Šveitsi ja Itaaliasse. Kuid 24. veebruari hommikul ärkasin ma sõbra teate peale, et sõda on alanud.

Sõbrad Tšernihivist ja Kiievist saatsid mulle pilte õudustest, mida neil tuli kogeda. Me kõik mõistsime tol hetkel, et meil pole võimalik koju naasta, mistõttu otsustasime esiti paikseks jääda,» meenutas 2016. aasta noorte olümpiavõitja sõja alguspäevi. 

Esimesest šokist üle saanuna otsustas ta liituda aga Ukraina territoriaalkaitsega. «Ma poleks iial osanud ette kujutada, et midagi sellist võiks juhtuda. Mitte keegi poleks osanud. Kuid ma ei tunne vaenlase ees hirmu. Ma lasen päris osavalt, seega sissetungijatel pole minu vastu šanssigi.

Hetkel olen olude sunnil vahetanud oma sportpüssi automaatrelva vastu, kuid mistahes relva ma ka käes ei hoia, olgu see siis võistlustel või armees, kavatsen ma alati lõpuni võidelda. Võit saab olema meie!» vahendas Ukraina siseministeerium biatleedi sõnu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles