Ogier on Portugal kruusaralli eel ärevil: kõik on nii uus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: IMAGO/FRANCOIS FLAMAND

Portugali MM-ralliks taas WRC-karussellile hüppav kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier tunnistas, et tal pole aimugi, kuidas ta võiks uue hübriidautoga kruusa peal hakkama saada.

Eelmise hooaja järel täiskohaga sõitmisest loobunud prantslane oli hooaja avaetapil Monte Carlos ikkagi stardis ning pidas seal maha tulise lahingu nimekaimu Sebastien Loebiga, kellele lõpuks alla pidi vanduma.

Pärast seda võttis Ogier mõneks ajaks aja maha, kuid eelmisel nädalal istus ta taas Toyota Yarise Rally1 auto rooli, et läbida sellega esimesed kilomeetrid ka kruusa peal. «Pärast kolmekuist pausi on see (uuesti autosse istumine – K.J.) paras väljakutse,» tunnistas Esapekka Lappiga masinat jagav prantslane ausalt. 

«See pole liiga suur väljakutse, kuid mul tuleb siiski leida see õige sõidutunnetus. Pausilt naasmine tekitab aga elevust – võtsingi aja maha ning olin perega, tänu millele olen nüüd värske,» jätkas Ogier WRC kodulehele antud usutluses.

Seda, kuidas tal võiks Portugalis minna, kaheksakordne ilmatšempion öelda ei osanud. «Võrreldes eelmise korraga on auto juba päris palju muutunud, lisaks on see minu jaoks esimene kruusaralli sellega ehk kõik saab olema väga uus – see auto käitub tunduvalt teistmoodi kui eelmise põlvkonna omad. Minu jaoks on see justkui täiesti uus õppeprotsess, et uuesti teada saada, kus on mu piirid. Raske hinnata, kus me võiksime võrreldes teistega olla, kuid kui võistlus algab, siis saame selle kärmelt teada,» lausus Ogier.

Kuivõrd prantslane on Portugalis triumfeerinud viiel korral, võiks eeldada, et sealsed teed sobivad talle. Ent asja juures on üks aga... «Enamik minu võite pärinevad lõunast,» viitas Ogier varasematele, Faro-ümbruses toimunud võidukihutamistele, kuid lisas seejärel, «kuid mul on üks ette näidata ka põhja poolt. Loodetavasti õnnestub meil ka tänavu hea sõu teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles