VIDEO ⟩ Ainult võite tunnistav Swiatek tõstis pea kohale viienda järjestikuse trofee

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE

Sel nädalal toimunud Rooma WTA-tenniseturniiril ei saanud keegi vastu poolatarile Iga Swiatekile, kes kindlustas järjekordse turniirivõiduga veelgi oma maailma esireketi staatust. 

20-aastane poolatar alistas tund ja 23 minutit kestnud finaalis Ons Jabeuri (WTA 7.) 6:2, 6:2 ning tõstis tänavu pea kohale juba viienda võidukarika. Sealjuures tasub ära märkida, et neli neist on tulnud WTA 1000 kategooria turniiridel (Katar, Indian Wells, Miami ja Rooma).

Ühtlasi õnnestus Swiatekil nõnda kaitsta oma mullust triumfi ning seda tehes sai temast alles üheksas naistennisist, kes järjestikustel aastatel Roomas võidutsenud. Varem olid sellega hakkama saanud sellised suurnimed nagu Chris Evert, Gabriela Sabatini, Conchita Martinez, Amelie Mauresmo, Jelena Jankovic, Maria Sharapova, Serena Williams ja Elina Svitolina.

Finaali tipphetked:

Naastes aga Swiateki juurde, siis tema teekond Roomas oli tõeliselt hirmuäratav. Nimelt kaotas poolatar kogu turniiri peale kõigest 21 (!) geimi. Turniiri rekordit ta siiski ei ohustanud, sest seda jagavad omavahel Sabatini ja Evert, kel õnnestus vastavalt siis 1991. ja 1975. aastal võidutseda 13 loovutatud geimiga.

Mis aga kõige muljetavaldavam: Swiatek on nüüd järjepanu võitnud 26 kohtumist ning tõstnud seeläbi pea kohale viis järjestikust võidutrofeed. Sel sajandil on sarnase tembuga hakkama saanud vaid Serena Williams (2013) ning Justine Henin (2008) ja Venus Williams (2000).

Kõikide võistluste peale on Swiatek tänavu võitnud 37 matši, mida on juba ühe võrra rohkem kui ta eelmine aasta suutis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles