Djokovic andis Prantsusmaa lahtiste eel tormihoiatuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: ANDREAS SOLARO

Roomas toimunud ATP Masters 1000 taseme meeste tenniseturniiri võitis maailma esireket Novak Djokovic, olles finaalis üle kreeklasest Stefanos Tsitsipasest (ATP 5.)

34-aastane serblane alustas esikohamatši muljet avaldavat, võites avaseti 6:0. Teises setis õnnestus Tsitsipasel juba paremini mängu sisse elada ning ise 4:1 ette minna, kuid sellest maailma esireketi vastu ei piisanud. 

Djokovic murdis kärmelt kreeklase pallingu, viis seti kiiresse lõppmängu ning võitis sellegi 7:5. Kohtumine kestis veidi üle pooleteise tundi.

Aasta alguses Austraalias koroonaskandaali sattunud ning seejärel veel nii mõnestki turniirist eemale jäänud Djokovici jaoks oli tegemist tänavuse esimese turniirivõiduga. Rooma turniir ise on serblase jaoks muidu olnud sõbralik paik, sest aastate jooksul on ta seal triumfeerinud kuuel puhul (2008, 2011, 2014, 2015, 2020 ja 2022).

Küll oli tänavune esimene kord, kui Djokovic tõstis võidukarika pea kohale turniiri jooksul settigi kaotamata. See on aasta teise suure slämmi ehk Prantsusmaa lahtiste eel kõva avaldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles