Reeglitele vilistav Hamilton võib saada võistluskeelu

Karl Mihkel Eller
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Seitsmekordne F1 maailmameister Lewis Hamilton on astunud teravalt vastu rahvusvahelisele autoliidule (FIA), mis proovib jõustada kaua kehtinud reeglit. Nimelt ei tohi sõitjatel keha küljes olla ühtegi ehet, kuid Hamiltonil on neid seevastu mitmeid. Halvimal juhul võib juhtuda, et Mercedese sõitja saab võistluskeelu ning ei stardi Monaco grand prix’il, avaldas Sky Sports.

Sky Sportsi reporter Ted Kravitz avaldas, et Hamilton on saanud FIA-lt hoiatuse ning kui järgmisel etapil Barcelonas saab ta veel osaleda, siis reeglitele vilistades võib ta Monaco etapilt kõrvale jääda.

«Hamilton on öelnud, et nad võivad teda trahvida palju tahavad, kuid see pole nii lihtne. Kui FIA otsustab, et nad ei tee sõitjale tehnilist kontrolli, siis võib juhtuda, et nad ei lase tal vormeliga boksiteelt lahkuda,» avaldas Kravitz ühe variandi, kuidas Hamiltoni võib karistada.

Tänavu teatas FIA, et hakkab jälgima teravamalt just sõitjaid ja nende ehteid. Nimelt pole võistluse ajal lubatud sõitjatel kasutada ühtki ehet ning nad peavad autosse istudes need enda kehalt eemaldama.

See pole vastuvõetav aga Hamiltonile, kes sõitnud aastaid ringradadel ringi, kandes näiteks mitut kõrvarõngast või neeti. Nõnda astus seitsmekordne maailmameister Miamis üsna iroonilise sammu. Hamilton saabus ajakirjanike ette ning tal oli keha küljes koguni kaheksa sõrmust, käel veel kolm kella, lisaks kaelas mitu üsna paksu kaelaketti.

Hamiltoni võimalikuks asendajaks on pakutud Mercedese test- ja reservsõitjaid, belglast Stoffel Vandoorne’i ja hollandlast Nyck de Vries’it. Esimesel on varasem F1 kogemus McLareni roolis, teine on F2 ja vormel E meister, kuid pole F1 võistlusel veel osalenud. Samas on kinnitatud, et de Vries osaleb sel nädalal Barcelonas F1 vabatreeningul, seda küll Williamsi meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles