Vanameister Loeb: ma tõesti ei tea, mida oodata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Nädala lõpus peetav Portugali autoralli MM-etapp on taas veidi erilisem, sest kaasa lööb üheksakordne tšempion Sebastien Loeb. Mida 48-aastaselt legendilt võiks hooaja esimesel kruusarallilt oodata?

Kuigi tänavu M-Spordi Ford Puma hübriidautosse istunud Loeb on seni kaasa teinud vaid ühel mõõduvõtul, siis Monte Carlost teenitud 27 punkti hoiavad teda neljandal kohal. See tähendab, et Portugalis ei pääse ülikogenud prantslane ka teepuhastamisest. 

«Pumaga oli esimene tunne kruusal päris hea. Olen rahul, kuidas asjad sujusid. Töötasime kõvasti vedrustuse ja erinevate seadete kallal. Üks päev pole küll testimiseks päris piisav, aga kokkuvõttes jään rahule,» rääkis Loeb, kes pärast 23. jaanuaril peetud Monte Carlo rallit hoidis kätt soojas teistes autospordi sarjades. 

Viimati kihutas ta Portugali teedel 2019. aastal, mil tuli aga võistlus katkestada. Eelmisel kümnendil on Loeb paaril korral mõõduvõtu ka võitnud. Kuidas läheb tänavu?

«Eesmärk on võimalikult kiiresti hea rütm leida. Loodetavasti see rütm aitab mul eesotsas sõita. Kui võitlen poodiumikoha eest, võiks esitusega rahul olla,» arutles prantslane.

«Väljakutse pakub ka see, et lähen neljandana rajale. Kuivades oludes pole sellistel rallidel raja puhastamisest pääsu. Ma tõesti ei tea, mida oodata. Seega tahan teha tugeva esimeses päeva ja siis edasi vaadata.»

Loebi edestavad MM-sarja kokkuvõttes Craig Breen (30), Thierry Neuville (47) ja Kalle Rovanperä (76). Taas on stardis ka Sebastien Ogier, kes lõpetas Monte Carlos teisena.

Portugali ralli toimub 19.-22. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles