ELA KAASA ⟩ Eesti e-jalgpallikoondis üritab taaskord rahvusvaheliselt pildile jõuda

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy

Taas on kätte jõudnud aeg, mil Eesti virtuaalse jalgpalli meeskond siseneb võistlustulle. Eesmärgiks on välja selgitada need õnnelikud, kes jõuavad FIFAe Rahvuste Karikaturniiri kvalifikatsioonidest edasi maailma tippudega mõõtu võtma.

Esimese mängupäeva video:

Teise mängupäeva video:

Eesti koondis mängib C-alagrupis, kuhu kuuluvad ka: Bosnia ja Hertsegoviina, Ungari, Rumeenia, Horvaatia, Malta, Belgia ning Leedu. Eestit esindavad Kalevi Kotkad Esports mängija Kristjan «Baymannz» Baumann ja Nõmme Kalju e-sportlane Henry William «NKFC_Henry» Heinola.

Punktiseis peale teist mängupäeva
Punktiseis peale teist mängupäeva Foto: e-sport Media Group

Esimese kahe päeva jooksul leiavad aset grupimängud. Kui Eestil õnnestub lõpetada esimese nelja seas, siis näeme neid ka laupäeval play-off faasis, kus on võimalik mängida järgmisesse vooru jõudmise nimel.

Neljapäeva ja reede mängude ajakava:
Mõlemal päeval mängitakse samal kellaajal sama vastasega ehk «kodus ja võõrsil» süsteemis

18:00 Eesti ja Ungari
18:30 Eesti ja Leedu
19:00 Eesti ja Bosnia ja Hertsegoviina
19:30 Eesti ja Rumeenia
20:10 Eesti ja Belgia
20:40 Eesti ja Horvaatia
21:10 Eesti ja Malta

C-grupi vaieldamatuks soosikuks on Belgia koondis. Eesti on sel hooajal nendega juba kohtunud. Üks matš mängiti 2-2 viiki, teine aga paraku kaotati seisuga 2-1.

Samuti on Eesti tänavu juba mängida saanud Rumeenia tiimiga. Ka nendega mängiti korra viiki ning seejärel lepiti kaotusega. Veel kaks tugevat koondist, kellega tuleb C-alagrupis mõõtu võtta, on Ungari ja Malta.

Ülejäänud meeskonnad on taseme poolest meie õnneks pisut madalamal ja nende koondislased vähem tuntumad.

Otseülekannet kommenteerivad Karl-Alari Varma ja Andreas Jass Valdaru. Lisaks Postimehele on võimalik ülekannet jälgida e-Sport Meedia Gruppi YouTube'i kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles