Jüri Vips avaldas räpase, kuid naljaka seiga eelmisest hooajast

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Red Bull Content Pool

F2-sarja kodulehel ilmus Jüri Vipsiga laiahaardeline intervjuu, kus eestlane rääkis maast ja ilmast. Näiteks selgus, et Red Bulli vormeliga Hispaania GP vabatreeningul startiv eestlane on Lionel Messi talendi austaja. Samuti jagas Vips ühte vastikut, ent naljakat seika eelmisest hooajast. 

Kes on teie lemmiksportlane väljaspool mootorisporti?

Mängisin nooremana jalgpalli ja minu eeskujuks oli Lionel Messi. Ma ei olnud suur fänn, aga natukene ikka. Ükski teine spordiala mind väga ei huvitanud. Nüüd on meil väga hea rallisõitja, kes on tulnud maailmameistriks. Kuid meil ei ole ühtegi domineerivat ala.

Kuidas õppisite võidusõitude vahel puhkama?

Mul on sel aastal väga tihe graafik, mistõttu on puhkamine väga oluline. Mul on väga palju tööd (Red Bulliga). Püüan lihtsalt palju magada ning kodus lõõgastuda.

Mis on teie suurimad soovid?

Tahaksin sõpradele ja pereliikmetele teha sõitu kaheistmelise F1-autoga. Minu teada on Ferraril üks selline. Ma pole kindel, kas mõnel teisel tiimil on see olemas, kuid olen näinud mõningaid videoid ning see näeb äge välja.

Kes on teie parimad sõbrad stardirivis?

Saan läbi põhimõtteliselt kõigiga. Ilmselt olen kõige lähedasem Liami (Lawson) ja Jehaniga (Daruvala).

Kui saaksite ajas ühte hetke tagasi minna, siis mis see oleks?

1990ndate algusesse, kui Eesti taastas iseseisvuse. Põhimõtteliselt kõik eestlased olid tänavatel ja tähistasid. Jäin sellele pea kümme aastat hiljaks. Seda oleks väga lahe ise kogeda. Nad moodustasid Põhja-Eestist kuni Lõuna-Leeduni, mis on oma 1000 kilomeetrit, inimketi.

Kui te ei oleks võidusõitja, siis kes te oleksite?

Oleksin kasutu. Kui ma ei sõidaks või peaksin sõitmise lõpetama, siis otsiksin ilmset tööd mootorispordis, sest see huvitab mind. Ilmselt on võidusõit mul nii veres. Ma ei ole kindel, kas see on täpselt see, mida tahaksin, kuid see oleks lihtne variant.

Mind huvitab ka börs, kuigi see tundub üsna igav valdkond. Kuid kui veidi õpiksin ja teaksin, mida teen, siis tõenäoliselt hakkaksingi sellega tegelema.

Mis on teie lemmikfilmid või -telesarjad?

Need muutuvad. Lemmiktelesari on lihtne: «Kaks ja pool meest». Ma armastan seda. Filmi ma ei oskagi öelda. On küll palju häid filme, kuid ükski ei kerki nende seast esile. Üldiselt meeldivad mulle (Quentin) Tarantino filmid.

Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Red Bull Content Pool

Mis oli viimane laul, mida kuulasite?

Kuulasin raadiot ja sealt tuli mingit Itaalia jampsi, Eurovisiooni.

Mis on kõige naljakam asi, mida olete teinud?

Räägin teile naljaka loo. Pärast eelmise aasta Silverstone’i etappi oli mul tüdruksõber koos sõbrannaga külas ja kogu mu võistlusnädalavahetuse määrdunud pesu oli prügikotis. Tavaliselt jätangi need sinna ja pesen hiljem ära. 

Koti peal olid mõned banaanikoored ja pudelid, mistõttu arvasid nad, et see ongi prügi ja viskasid koti minema. Mõned päevad hiljem hakkasin mõtlema, kus mu võistlusvarustus on. Kotis oli kogu minu võistlusriietus. Mul ei olnud enam midagi järel. Sattusin paanikasse ja helistasin prügiveo ettevõttele. Õnneks veavad nad prügi korra nädalas.

Otsisin siis enda asju ja see oli üks räpasemaid asju, mida elus teinud olen. See oli tõesti väga halb. Läksin sinna õhuvärskendiga, aga see oli ikkagi üsna rõve. Mul kulus umbes 45 minutit või tund, kuniks lõpuks oma asjad leidsin. See oli väga suur kergendus. Ehk põhimõtteliselt jäin ma eelmisel aastal peaaegu oma võistlusvormist ilma.

Mis on teie parim mälestus võistlustelt?

See on kas superlitsentsi saamine 2020. aasta lõpus või Red Bulliga lepingu sõlmimine 2018. aastal. Olin pärast 2018. aastat valmis karjääri lõpetama, sest mul ei olnud piisavalt suurt eelarvet. Ilma Red Bullita oleksin juba lõpetanud. See oli ilmselt kõige õnnelikum hetk minu karjääris.

On teil mõni tsitaat, mille järgi elate?

Jah, ühe suudan välja mõelda. Ma ei mäleta, kuidas see täpselt küll käis. Nägin seda mõttetera paari aasta eest. See kõlas umbes nii: «Ära mõtle võitmisele, vaid teekonnale, mis sind sinna viis.»

Kui saaksite minna ükskõik kuhu, siis mis oleks teie sihtpaik?

Inimesed räägivad palju head Lõuna-Aafrikast. Ma tahan sinna minna. Uus-Meremaa on samuti nimekirjas. Mulle väga meeldis Jaapan. Elasin seal 2020. aastal kolm kuud.

Koroonapiirangud ei olnud väga karmid. Elasin Osakas. Mul polnud sellest kohast enne Jaapanisse minekut aimugi. See on ülisuur. Olin enamiku ajast küll üksinda, aga see oli ikkagi äge. Tahaksin sinna tagasi minna, kuid kui saaksin valida ükskõik mis paiga, siis külastaksin kohta, kus pole veel käinud. Näiteks Lõuna-Aafrikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles