VIDEO ⟩ Venemaa volletreener ründas mustanahalist mängijat rassistlike solvangutega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Võrkpalli pall.
Võrkpalli pall. Foto: Arvet Mägi

Venemaal on lahvatanud rassismiskandaal seoses treeneri Andrei Voronkoviga.

Kaliningradi Lokomotivi peatreener Voronkov ründas Jekaterinburgi kuubalannast mängijat Ailama Cese Montalvot. Venelane võttis kohtumises aja maha ning selgitas oma hoolealustele, et nad Montalvot paremini takistaksid. Mängija nime või numbri asemel nimetas Voronkov kuubalannat «ahviks».

55-aastane Voronkov ei olnud nõus enda teguviisi pärast vabandama ning talle määratakse Venemaa väljaande Sports.ru andmetel kaheaastane võistluskeeld. Nende teatel tegi otsuse Venemaa võrkpalliliit.

Montalvo ise võttis olukorda väga rahulikult ja kaine mõtlemisega vastu. «Ma tean, kes ma olen. Mulle meeldib mu nahavärv ja olen uhke selle üle. Ma ei häbene seda kuidagi. Voronkovi sõnad ei mõjuta mind ja tal on endal mingi probleem. Ta ei suuda end valitseda ja peab enda rahulduseks kedagi ründama.

See näitab, kui madalad on tema väärtused. Ma ei soovi nõnda madalale kunagi laskuda. Ma olen sellest palju parem. Isegi kui ta mind ründas, siis minule see kuidagi halba ei tee. Ma ei kavatse karjääri lõpetada. Ma naudin võrkpalli mängimist,» lausus kuubalanna sotsiaalmeedias ning tänas kõiki, kes on talle toetust avaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles