Rootsis kinnitati ajalooline hetk naiste spordimaailmas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rootsi jäähoki naiskond.
Rootsi jäähoki naiskond. Foto: Anthony Wallace/SCANPIX

Naiste sport on olnud aastaid veidi rahulikum ja leebem kui meeste oma. Rootsis soovitakse aga naiste ja meeste jäähokit võrdsustada ning alates järgmisest hooajast muudetakse reegleid.

Naiste jäähokis on jõumäng sisuliselt keelatud. See tähendab, et vastast ei tohi vastu poordi sõita, kuna sellisele käitumisele järgnes kaheminutiline karistus jõhkrutsemise eest. Meeste mängus on aga antud tegevus aastaid lubatud.

Rootsi hokiliit otsustas, et nüüd on õige aeg käes ka naiste mängu muuta. Alates järgmisest hooajast on naistel füüsilise mängu osas sisuliselt samad reeglid, mis kehtivad meestel.

Nõnda saab Rootsi kõrgliigast järgmisel hooajal esimene hokiliiga, kus naistel on jõumäng lubatud. «Oleme igal aastal muutnud mängu veidi jõulisemaks ning jälginud, kuidas see mõjutab vigastuste arvu. Meie uuringud on näidanud, et füüsilisem mäng ei põhjusta rohkem vigastusi ja seetõttu otsustasime Rootsis astuda esimese sammu naiste jäähoki uuendamiseks,» lausus Rootsi jäähokiliidu esindaja Morgan Johansson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles