PM PARIISIS Eesti tennisesõprade suur unistus on nii lähedal, ent...

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit on Prantsusmaa lahtistel kokkupõrke kursil. Kui vaid eelmised vastased suudetakse seljatada...
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit on Prantsusmaa lahtistel kokkupõrke kursil. Kui vaid eelmised vastased suudetakse seljatada... Foto: Tairo Lutter

Neli aastat tagasi, pärast Austraalia lahtiste loosi, hõõruti Eestimaal käsi kokku seoses Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi potentsiaalse omavahelise kaheksandikfinaaliga. Siinsete tennisesõprade suurim soov oli ka lähedal, kuid jäi lõpuks ühe setivõidu kaugusele. Nüüd, Prantsusmaa lahtistel, on sarnane stsenaarium taas võimalik.

Nimelt loositi meie valgepallurid samasse tabeliveerandisse, mis tähendab, et kui mõlemal õnnestub kolm esimest vastast võita, siis ongi slämmiturniiri kaheksandikfinaal eestlaste siseasi. Kui lihtne või keeruline see ülesanne on, seda uuris Postimees tenniseekspertidelt Margus Ubalt ja Toomas Kuumilt ning -treener Märten Tamlalt.

«Kui mitte nüüd, siis mitte kunagi,» põrutas Uba esimese hooga, kui omavahelise kohtumise võimalikkusest juttu tegi, kuid lisas seejärel juba tõsisemal toonil: «Loota võib ja peab, kuid sinna jõudmiseks tuleb ikkagi kolm matši võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles