Eksimusi vältinud Eesti võrkpallikoondis alistas taas Soome

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti võrkpallikoondis treeningul.
Eesti võrkpallikoondis treeningul. Foto: Sille Annuk

Eesti meeste võrkpallikoondis lõpetas kolmemängulise maavõistluste seeria Soomega võidukalt, täna jäädi Salos peale juba 3:0. Geimid kuulusid Eestile kindlalt 25:20, 25:21 ja 25:19.

Mängiti ka lisageim, kus samuti jäi peale Eesti, seekord 25:23. Neljapäeval oli Eesti kaotanud 1:3 ja seejärel ka lisageimi, eile õnnestus 0:2 kaotusseisust 3:2 võita. Seega võitsid eestlased turnee lõpetuseks kahe päeva peale seitse geimi järjest.

Võrreldes eelmiste mängudega suudeti täna rünnakul vähem eksida, teatas võrkpalliliidu koduleht volley.ee. Kui avamängus kogunes rünnakul 17 viga, siis täna vaid 5. Peatreener Fabio Soli sõnul muutus tema hoolealuste tegutsemine mäng-mängult paremaks ning peatselt algava Kuldliiga turniiri jaoks koosseisu valimine on keeruline ülesanne.

«Täna olid soomlased kehvemad ja see mängis meie enesekindluse suurenemisel oma rolli. Sain tänasest mängust palju infot ja olen raske valiku ees, sest samadel positsioonidel samal tasemel mängijaid on palju ning valiku tegemine seega raskem. Aga mul on hea meel, et meie pink on pikk ja on meeskonnasisene konkurents tugev,» ütles Soli.

Ta lisas: «Mängijad peavad veel harjuma kiirema mänguga. Ründajad peavad harjuma ründama ka siis, kui tõste pole ideaalne ja see vajab harjumist. Aga täna nägin, et seda juba suudetakse.»

Eesti resultatiivseim oli täna 16 punktiga Timo Lõhmus, 10 punkti tõid Mart Naaber, Albert Hurt ja Mihkel Varblane.

Eesti alustab Kuldliiga turniiri eeloleval kolmapäeval, Tartus võetakse vastu Tšehhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles