Euroliiga boss: kes valib Meistrite liiga, ei pääse kunagi Euroliigasse

Toimetas Ville Arike
Copy
Euroliiga juht Jordi Bertomeu.
Euroliiga juht Jordi Bertomeu. Foto: kolbert-press/Ulrich Gamel via www.imago-images.de/Scanpix

Korvpalli Euroliiga Final Fouri raames andis liiga juht Jordi Bertomeu traditsioonilise pressikonverentsi ning tema retoorika rahvusvahelise alaliidu FIBA suunas pole muutunud. Olukord on jätkuvalt jäine.

Teatavasti keeldub Euroliiga tegemast klubihooajal koondisemängude akende ajal pause ning seetõttu ei saa neis kohtumistes lisaks NBA mängijatele esindada koondisi ka Euroliiga klubidesse kuuluvad pallurid.

Bertomeu märkis nüüd, et koondiseakendega seonduv ei kuulu suurte murede alla ning kui FIBA tahab sel teemal rääkida, lõpeb jutt kiirelt. «Teame, et maailma parimad pallurid pole põhjusel, mida kõik teavad, nendes mängudes väljakul, ning FIBA-l probleemi pole. Miks siis meie peame selle teemaga seotud olema?» viitas Bertomeu NBA mängijate puudumisele.

Tema sõnul on hoopis suuremaks probleemiks võistluste struktuur. Teatavasti haldab Euroliiga lisaks sellele sarjale ka EuroCupi, FIBA aga korraldab tollega umbes samal tasemel olevat Meistrite liigat. «Paljud meeskonnad peavad mõtlema, kas nad lähevad paremale Meistrite liigasse või vasakule EuroCupile. See pole hea, pole normaalne.

Nende otsuste tegemisel survestavad klubisid ka rahvuslikud alaliidud. Me pole kunagi tahtnud seda mängu kaasa mängida. Põhimõtteliselt peavad Meistrite liigasse minevad klubid teadma, et nad ei pääse kunagi Euroliigasse,» lisas Bertomeu ähvardades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles