La Liga pöördub PSG ja Mbappe diili pärast kohtusse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Prantslasest ründestaar Kylian Mbappe pikendas lepingut koduklubi PSGga. See ajas harja punaseks La Ligal, kes lubas Prantsusmaa klubi kohtusse kaevata.

Eelmisel hooajal teatas Mbappe, et soovib liituda oma unistuste klubi Madridi Realiga. PSG ei soovinud prantslast siiski maha müüa. Suvel lõppenuks aga ründaja leping ning temast saanuks vabaagent. Kuuldavasti oligi 23-aastane jalgpallur Realiga kokkuleppele jõudnud, kuid mõtles PSG luksusliku pakkumise järel ümber.

«See on skandaalne, et PSG-sugune klubi, kes kaotas mullu üle 220 miljoni ning on viimastel aastatel kaotanud 700 miljonit eurot, võib sõlmida sellise lepingu. Kuid teised klubid, mis võiva samuti korralikku palka maksta, jäävad mängijast ilma. La Liga esitab PSG vastu kaebuse nii UEFAsse, Prantsusmaa maksuametisse kui ka Euroopa Liidu asutustesse,» teatas La Liga avalduses.

PSG ja Mbappe lepingu detaile teavad küll vaid asjaosalised, kuid kontrahtist esimesena teatanud Fabrizio Romano ei imesta, kui prantslane teenis ainuüksi lepingu allkirjastamise eest 220 miljonit eurot või enamgi.

Ilmselt mängis Mbappe otsuses rolli veel üks faktor. Nimelt lubas PSG mängijale alles jätta tema kaubamärgi eest saadava reklaamtulu. Real soovis sellest saada aga 50 protsenti, sest on veendunud, et kuninglikku klubisse kuulumine tõstnuks ründaja väärtust reklaamturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles