Kaks nädalat vältanud «CS:GO» suurturniir PGL Major Antwerp on nüüdseks otsa saanud. Pingelises finaalis läksid omavahel kokku kaks maailma parimat võistkonda. Eesti e-sportlase Robin «ropz» Kooli tiim FaZe Clan tõestas, et just nemad on esikoha väärilised.

FaZe oli algusest peale suurfavoriidi rollis. Tiim on juba mõnda aega HLTV edetabelis maailma parima meeskonna tiitlit hoidnud. Lisaks on tänavu oldud võidukad nii mitmelgi eelneval võistlusel. Esikoht saadi nii ESL Pro League Season 15 kui ka Intel Extreme Masters Katowice turniiridel.

Majori finaalis mindi vastamisi mulluse võitja Natus Vincerega (NAVI). Ukraina-Vene segameeskonna tegi ohtlikuks ka asjaolu, et nende ridades mängib mees, keda peetakse vaieldamatult maailma parimaks «CS:GO» mängijaks – Oleksandr «s1mple» Kostyliev. HLTV edetabelis on nad FaZe'i järel teised.

Sellest aga ei piisanud ning kahe võiduni mängitav finaal kuulus FaZe’ile seisuga 2–0. Kui esimeses matšis mindi lisaajale (Inferno, 19-16), siis teine matš läks kindlalt FaZe'ile (Nuke, 16-10).

Faze Clan läks koju kuldse karika ja 500 000 dollariga. Turniiri parimaks mängijaks valiti Håvard «rain» Nygaard.

FaZe Clani võit on igatpidi ajalooline. Tegemist on esimese korraga, mil Majori on võitnud eestlane, lätlane, kanadalane ja norrakas. Ka on FaZe esimene Majori võitja, kelle meeskond on läbinisti rahvusvaheline. Tiimi kapten Finn «karrigan» Andersen on aga 32aastasena vanim Majori võitja.

Märkimisväärne on ka asjaolu, et Robin Kool liitus FaZe Claniga pisut vähem kui viis kuud tagasi. Nüüd on temast saanud aga aasta suurima «CS:GO» turniiri tšempion.

Kommentaarid
Copy